Гледай Световното клубно първенство по MAX Sport

Полша приема най-добрите волейболни отбори от цял свят
MAX Sport 1

Водещите отбори от цял свят се събират в ефира на
MAX Sport 1

Настоящият формат на турнира включва осем отбора, които се състезават в държавата домакин, в продължене на една седмица. Участват клубните шампиони от Азия, Африка, Южна Америка и Европа. Към тях се присъединяват отбори от страната домакин и номиниран отбор от Северна Америка. Броят на отборите може да се увеличава със специални покани от страна на Международната волейболна асоциация.

Първото световно клубно първенство за мъже се провежда през 1989 година, но турнирът прекъсва между 1993 и 2008 година. От 2009 насем се провежда редовно всяка година и набира все по-голяма популярност и престиж сред феновете на волейбола. Тази година и зрителите на MAX Sport ще имат възможност да се насладят на изпълнения от най-високо ниво между 26 ноември и 2 декември.

виж програмата

Волейболни емоции в края на ноември


Световното клубно първенство по волейбол за мъже по традиция се провежда в края на годината, а дестинацията остава познатата от миналия сезон Полша. Водещите континентални отбори ще премерят сили, за да защитят честта на своите конфедерации. През миналия сезон трофеят вдигна руския Зенит Казан, но в предстоящия турнир няма никаква гаранция, че титлата ще остане на Стария континент.

Руските клубове са традиционно силни е в този турнир. Момчетата от Казан са втория клуб, който достига до най-високото отличие след Белогорие Белгород през 2014 година. Те надвиха италианския Volley Lube в миналогодишния финал с категоричното 3:0 гейма. Италианците обаче имат дълга история на доминация в този турнир и клубовете от Апенините винаги трябва да се смятат сред фаворитите.