Ние от А1 ти обещахме гарантирана мрежа, защото вярваме, че където и да си никога не трябва да губиш връзка. Затова не преставаме да полагаме усилия и да подобряваме нашата мрежа.


С помощта на обратната връзка на хиляди наши клиенти чрез приложението Моят А1 и на A1.bg, през последните 4 месеца, днес А1 е с най-бързата 4G мрежа в България.


Измерените стойности на най-високата средна скорост в 4G LTE мрежата на А1 са както следва:

  • изтегляне 45.18 Mbps
  • качване 17.25 Mbps

Коментирана е най-високата средна скорост на изтегляне и качване чрез 4G (LTE) мрежата на A1 България ЕАД на територията на България. На базата на анализ направен от Ookla® на данните от Speedtest Intelligence® за третото тримесечие на 2018 г.

Ookla е глобален лидер в тестовете за скорост на връзката в интернет. Всеки ден милиони потребители използват платформата Speedtest, за да проверят своята мрежа, което осигурява огромна база данни и подробна картина на интернет трафика в световен мащаб.

Ookla разполага и с много детайлна информация за България, благодарение на внушителните над 300 хиляди теста, които се провеждат на годишна база в страната. Всеки оператор трябва да премине през задълбочена проверка на скоростта за продължителен период от време, за да получи правото да обяви, че разполага с най-бързата мрежа на дадена територия.

За да потвърди скоростта на А1 България, Ookla използва своя Speedtest Intelligence портал. В последното изследване А1 България се сравнява с други два основни оператора, които обслужват големи части от населението. На базата на сравнение по едни и същи критерии А1 България може да обяви със самочувствие, че е разполага с най-бързата 4G мрежа у нас.

Моят А1


Твоето мнение е важно за нас и ще ни помогне да станем още по добри. Продължавай да споделяш впечатленията си за мрежата ни през мобилното приложение Моят А1.Лесно е да ползваш Моят А1 – свали го от

Моят A1

Най-бързата 4G мрежа в България

Често задавани въпроси


Не намирате каквото търсите?