NASCAR и Моto GP. Само за феновете на високите скорости

Разбери какво означава да имаш бензин в кръвта с
MAX Sport 1 MAX Sport 1

Най-мощните двигатели в света си дават среща по MAX Sport

Едва ли може да опишем с думи адреналина, който високите скорости могат да предизвикат. Когато ревът на двигателите огласи пистата, няма как спортните фенове да не обърнат поглед към малкия екран в очакване на поредното зрелище. А с MAX Sport любителите на най-бързите коли и мотори имат много такива поводи. Тук е българският дом на едни от най-популярните събития в света на моторните спортове - Moto GP и NASCAR.

Едва ли има нещо по-американско от NASCAR. Отвъд океана обичат нещата да са шумни, мощни и големи, а колите в NASCAR не правят изключение. През 2018 феновете на надпреварата имаха възможност да изгледат най-интересното от стартовете по американските писти. MAX Sport ще продължи да бъде мястото за проследяване на новия сезон и догодина.

Разбира се, не може да забравим и за Moto GP. Надпреварата на две колела ни най-малко не отстъпва на тази на четири. Особено по емоции. През 2018 година най-бърз на мотора бе испанецът Марк Маркес. Какво обаче ще се случи през 2019? Силите са много изравнени и опонентите на Маркес ще са готови за реванш...

Всичко в Тексас е голямо. Включително и NASCAR


В края на март ще се отправим към едно от култовите трасета в САЩ за поредния кръг от сериите NASCAR. Овалът във Форт Уърт, Тексас е скоростно изпитание, достойно само за най-добрите. Тексасците обичат да казват, че пти тях всичко е голямо. Това важи с пълна сила и за зрелището, което най-бързите коли в Америка създават.

Пистата във Форт Уърт е запазена територия за легенди. Кайл Буш и Джими Джонсън са единствените пилоти, печелили надпреварата в последните четири години. Но това не може да продължи вечно. Младата генерация в NASCAR е нетърпелива да започне да пише своята история именно на подобни места. Не пропускай шеметната надпревара на 31 март, на честотите на MAX Sport 1.

Два старта от Моto GP ни очакват през март


Пролетта не може да дойде по-скоро за любителите на моторните спортове. След месеци на подготовка, тестове и трансфери, Moto GP се завръща за началото на поредния вълнуващ сезон. Дестинацията е вече традиционна – пистата Лусаил в Катар, където най-бързите на две колела ще покажат кой – как се е подготвил за новата кампания. Датите също са ясни - от 8 до 10 март, а мястото - MAX Sport 1.

Втората спирка от календара на Moto GP е есенна Аржентина. Състезание, което се характеризира с пълна непредвидимост и шансове за добро класиране на необичайно голям брой ездачи. Пистата Аутодромо Термас де Рио Ондо винаги е огромно предизвикателство, най-вече за механиците, заради специфичните си характеристики, които изискват по-прецизни настройки на машините. Ще разберем какво ще се случи в южното полукълбо от 29 до 31 март, отново по MAX Sport 1.