Много емоции от Moto GP в Европа и NASCAR в САЩ

Очакват ни стартове от Moto GP, NASCAR и Раликорс WRX
MAX Sport 1 MAX Sport 2

Гледай диналите за Купата на нациите в Световния Speedway шампионат
MAX Sport 1

Световният спийдуей шампионат ще направи пауза в програмата си, но не за почивка на плажа на своите звезди, а за да могат те да определят най-добрата спийдуей нация на планетата.

За поредна година отборната Купа на нациите ще бъде разиграна между водещите държави в този спорт, а новият регламент за дуели с участие на по двама ездачи от държава в една гонка означава и съвършено различна тактика в състезанията. Кой ще грабне приза за най-добра спийдуей нация в света? Ще разберете с финалите в полския град Вроцлав.

Най-бързите мотори в ефира на MAX Sport 1


От 1 до 3 юни най-добрите на две колела ще продължат чутовната си битка на италианска територия. В последните няколко старта Марк Маркес е недостижим в Кралския клас на Moto GP, но испанецът имаше и късмет с някои отпадания на свои преки конкуренти. На италианска територия обаче световният шампион ще трябва да се справи не само с конкуренцията, но с враждебната публика, която е още по-разгорещена след сцените с напрежение между Маркес и Валентино Роси от началото на сезона

По-късно, от 15 до 17 се пренасяме в Каталуния. Непокорната провинция на Испания е родина на невероятни майстори на двете колела. Каталуния може да се похвали с легендарни мотоциклетисти не само на писта, но изявите им са особено блестящи именно в Moto GP. Марк Маркес винаги се чувства добре у дома, а доброто състояние на духа, заедно с качествата на шампиона, са опасна комбинация. Горещото испанско лято ще Ви зарадва още веднъж с още по-горещи страсти от трите класа на Moto GP.

Интригата в NASCAR се заплита!


Започваме на 03 юни със състеазанието в Поконо.Трасето там е едно от най-разпознаваемите и специални в календара на NASCAR. Трудно е да наречеш „овал“ един истински триъгълник, който съчетава три от най-легендарните завои в американските моторни спортове. Господството на Кевин Харвик и Кайл Буш почти обезкуражаващо, а армадата от млади пилоти все още не може да влезе в крачката на по-опитните си съперници.

В края на месеца се насочваме към Сонома за едно от най-очакваните събития в календара. Пилотите ще слязат от овалите, за да се впуснат в луда надпревара по дългата близо 2 километра писта. Наличието на десни завой винаги се е приемало като забавно предизвикателство, а уменията, нужни за успех на класическа писта, са нещо много по-различно, от тези за победа на овал. След ударното начало на сезона, Кевин Харвик не би имал нищо против да защити миналогодишната си победа тук с още едно блестящо представяне.

WRX продължава с Гран При на Норвегия


Световният шампион Йохан Кристоферсон направи поредна крачка към защитата на титлата си с победата на Силвърстоун в четвъртия кръг на Световния раликрос шампионат.

Календарът продължава със състезание в норвежката столица Осло, а масовото присъствие на пилоти на страната домакин, както и на шведски асове, ще доведе до отлична атмосфера по трибуните на еднокилометровото трасе. Кристоферсон триумфира преди година, а успех и през тази ще увеличи сериозно шансовете му за защита на титлата.

Топ пилоти

 • Брад Кеселовски САЩ

  Роден на: 12 февруари 1984
  Шампионат: NASCAR
  Номер: 22
  Класиране през 2016: 12
  Победи: 1 (2012)
  Сайт: www.bradracing.com

 • Мартин Труекс САЩ

  Роден на: 29 юни 1980
  Шампионат: NASCAR
  Номер: 78
  Класиране през 2016: 11
  Победи: няма
  Сайт: www.shopmartintruexjr.com

 • Марк Маркез Испания

  Роден на: 17 февруари 1993
  Шампионат: MotoGP
  Номер: 93
  Класиране през 2016: 1
  Победи: 3 (2013, 2014, 2016)
  Сайт: www.marcmarquez93.com

 • Валентино Роси Италия

  Роден на: 16 февруари 1979
  Шампионат: MotoGP
  Номер: 46
  Класиране през 2016: 2
  Победи: 7 (2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009)
  Сайт: www.valentinorossi.com

 • Андреа Дивицозо Италия

  Роден на: 23 март 1986
  Шампионат: Moto GP
  Номер: 04
  Класиране през 2016: 5
  Победи: 0
  Сайт: www.andreadovizioso.com