Гледай Световното клубно първенство за жени по MAX Sport

Най-добрите волейболистки в света се събират за клубното първенство в Китай
MAX Sport 1

Водещите отбори от цял свят се събират в ефира на
MAX Sport 1

Настоящият формат на турнира включва осем отбора, които се състезават в държавата домакин, в продължене на една седмица. По право участват домакините от Китай, азиатските шампиони Чонбури от Тайланд, Европейския шампион и настоящ клубен шампион Вакъфбанк от Турция и южноамериканския шампион Минас Тенис от Бразилия.

Освен тях, със специални покан от международната федерация по волейбол участват и още 4 отбора. Това са Екзачъбаши от Истанбул, Турция, френският Волеро, бразилският Прая и Алтай от Казахстан. Тази година и зрителите на MAX Sport ще имат възможност да се насладят на изпълнения от най-високо ниво между 4 и 9 декември.

виж програмата

Гергана Димитрова и Мира Тодорова влизат в състава на френския Волеро


В четири от последните пет издания на Световното клубно първенство по волейбол за жени триумфира отбор от Турция. Този път Вакъфбанк е в ролята на защитаващия титлата си отбор, но Европейските клубни шампионки нямат против да бъдат сочени за фаворит.

Френският Волеро, в чиито състав са българките Гергана Димитрова и Мира Тодорова, ще опита да спечели първа историческа титла за страната си. Останалите претенденти също са от най-високо ниво, а това означава само едно – извънземен волейбол.