NASCAR и Моto GP. Само за феновете на високите скорости

Разбери какво означава да имаш бензин в кръвта с
MAX Sport 1 MAX Sport 1

Най-мощните двигатели в света си дават среща по MAX Sport

Едва ли може да опишем с думи адреналина, който високите скорости могат да предизвикат. Когато ревът на двигателите огласи пистата, няма как спортните фенове да не обърнат поглед към малкия екран в очакване на поредното зрелище. А с MAX Sport любителите на най-бързите коли и мотори имат много такива поводи. Тук е българският дом на едни от най-популярните събития в света на моторните спортове - Moto GP и NASCAR.

Едва ли има нещо по-американско от NASCAR. Отвъд океана обичат нещата да са шумни, мощни и големи, а колите в NASCAR не правят изключение. През 2018 феновете на надпреварата имаха възможност да изгледат най-интересното от стартовете по американските писти. MAX Sport ще продължи да бъде мястото за проследяване на новия сезон и догодина.

Разбира се, не може да забравим и за Moto GP. Надпреварата на две колела ни най-малко не отстъпва на тази на четири. Особено по емоции. През 2018 година най-бърз на мотора бе испанецът Марк Маркес. Какво обаче ще се случи през 2019? Силите са много изравнени и опонентите на Маркес ще са готови за реванш...

Марк Маркес е новият стар шампион на Moto GP


Машините в Moto GP са толкова мощни, че законът не позволява карането им по улиците. Но дори и само гледката на "прелитащите" през екрана мотори, под контрола на истинските майстори е достатъчно, за да получиш прилив на адреналин. Няма съмнение, че това ще се случи и през сезон 2019.

С уговорката, че календарът за събитията догодина може да се промени, ще преминем на истинско околосветско пътешествие, следвайки пътя на най-бързите. Сезонът ще започне na 10 март в горещата катарска столица Доха. Арабският град се превръща в спортна дестинация от световно значение, а Moto GP е черешката на тортата. Ще видим и пистите от Аржентина до Малайзия и от Япония до Великобритания.

NASCAR - легендарната надпревара няма спиране


Знаете ли, че организацията на NASCAR се предава в ръцете на едно семейство още от 1948 година? Тогава Бил Франс създава скромна компания за състезания с автомобили. Днес, 70 години по-късно, NASCAR е бранд, който струва милиони сам по себе си, а шеметните надпревари се излъчват в над 150 страни.

Сезон номер 71 е само въпрос на време. Джоуи Логано ще защитава титлата си със своя Форд. Много хора обаче ще му дишат във врата - младокът Кайл Ларсон, неостаряващият Джими Джонсън и дори неговият съотборник Брад Кезловски не трябва да бъдат изпускани от очи. А може би ще станем свидетели на голяма изненада и някой, който не слагаме в сметките в момента, ще се окаже победител. Новият сезон започва на 10 февруари на легендарната писта Дейтона, а MAX Sport ще бъде на линия за българските фенове.