За А1 България

A1 е водещ доставчик на дигитални услуги и телекомуникационни решения в България. Със своите близо 4 000 служители телекомът предоставя мобилни и фиксирани услуги, високоскоростен интернет, цифрова и сателитна телевизия, включително четири собствени спортни канала MAX Sport, платежни услуги, собствена платформа за стрийминг на музика, cloud и IoT решения на 5 милиона клиенти.

 

А1 разполага със собствена оптична мрежа от над 16 000 км и с модерна инфраструктура, която покрива 61 града и 130 малки населени места. Мобилната 4G мрежа на компанията обхваща 97,7% от населението на страната, а до 3G имат достъп 99,94% от всички в България. Освен това А1 предоставя и най-модерната 4,5G технология, която дава възможност за пренос на данни със скорости от 185 Mbps, във всички населени места с над 3 000 жители. Компанията първа демонстрира в България възможностите на 5G и на Narrowband IoT и изгради първата 5G базова станция в страната, подготвяйки се за старта на новото поколение мрежи. През 2018 г. A1 отчита приходи от 446,2 милиона евро, а сравнимата EBITDA e 138 милиона евро.

 

Компанията е част от A1 Group – водещ телекомуникационен доставчик в Централна и Източна Европа с повече от 24 млн. клиенти. A1 Group оперира в седем държави: Австрия (А1), България (A1), Беларус (A1), Хърватия (A1), Словения (A1), Сърбия (Vip mobile) и Северна Македония (A1). Приходите на A1 Group за 2018 година са 4,47 милиарда евро, а сравнимата EBITDA e 1,37 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – водещ световен доставчик на мобилни услуги в света.

 

A1 води последователна политика за корпоративна социална отговорност. Компанията е сред най-големите дарители в страната, подкрепяйки редица социални каузи с обществено значение, както и проекти в областта на културата и спорта.

 

A1 цени високо доверието и лоялността, които са в основата на успеха и добрите бизнес отношения между компанията и нейните клиенти, партньори, инвеститори и служители. Като част от A1 Group A1 полага специални усилия за спазване на законовите изисквания и етичните принципи. Може да научите повече за тях тук.