Разговори с кристално качество с VoLTE

Какво е VoLTE?

VoLTE е съкращение на Voice over LTE или „глас по LTE/4G”. Това е услуга, при която разговорът се осъществява по 4G или 5G мрежа. VoLTE не изразходва от мегабайтите в твоя мобилен план от А1 и е напълно безплатна.

Услугата VoLTE с високо HD качество се предоставя само за разговори в мрежата на А1 в България и в мрежи, с които дружеството има споразумения за тази услуга в Роуминг.

Кой може да използва VoLTE?

Всички клиенти на мобилна услуга от А1 със смартфон, поддържащ VoLTE. Виж подробни условия, настройки и поддържани модели тук.

MyA1

Предимства на VoLTE

 • Разговори
  в HD


  Гласът ти се чува по-ясно, дори когато говориш по телефона в неблагоприятни условия, като например в ресторант, на улицата, или в градския транспорт.

 • По-бързо
  свързване


  Ще се свързваш с човека, на когото звъниш, чувствително по-бързо.

 • По-бърз интернет по време на разговор


  VoLTE ти позволява едновременното ползване на 4G/5G интернет и воденето на телефонни разговори.

Какво ти трябва, за да ползваш VoLTE?

 • Съвместимо устройство


  Мобилното устройство, което ползваш, трябва да поддържа VoLTE. Можеш да намериш списък със съвместимите устройства тук.

 • Актуална версия на OS


  VoLTE работи с устройства с операционна система Android и iOS, но трябва да имаш актуална версия.

 • Достъп до 4G или 5G


  Трябва да имаш достъп до 4G мрежа, която покрива над 99% от населението или до 5G ULTRA, която ще покрие всички населени места с над 3 000 човека до края на годината. За повече информация, разгледай нашата карта.

Операционни системи

 • iOS

  Ако си с iPhone от серия 6S или по-нов, можеш да използваш VoLTE услугата, като я активираш от менюто на апарата. В случай че моделът е от серия 12 или по-нов и е с поне iOS 15.4, то бутонът от менюто, с който се включва/изключва VoLTE, няма да бъде наличен – услугата ще бъде активна по подразбиране.

  Виж повече
 • Android

  Повечето смартфони с Android OS, произведени през последните години, имат техническата възможност за VoLTE. В A1 Помощник ще намериш инструкции как ръчно да активираш VoLTE.

  Виж повече