Предстои да разберем, кои са най-добрите отбори на Стария континен

Започват финалните двубои в двата най-престижни турнира в европейския басктебол
MAX Sport 1 MAX Sport 2

Евролигата и Еврокупата навлизат в заключителните си фази

След дълги месеци на оспорвана битка и страхотни предизвикателства е време да разберем кой ще триумфира в баскетболната Еврокупа. Трофеят ще бъде изключителна ценност във витрината на победителя, но наградата ще бъде още по-голяма – участие в най-силния европейски клубен турнир Евролига през следващия сезон. Гледайте финалната серия на Еврокупата по MAX Sport 1 и 2, от 9 до 15 април.

Междувременно в Евролигата Фенербахче наложи обезкуражаваща съперниците си доминация в редовния сезон и по всичко изглежда, че все още няма измислена стратегия за противодействие на великия баскетболен мислител Желко Обрадович. Досега! Четвъртфиналите в турнира ще определят участниците във финалната четворка в Испания, а това ще е още една мотивация за шампиона от миналата година Реал Мадрид да достигне до решителната фаза. Гледайте четвъртфиналите по MAX Sport 2 от 16 април до 1 май.

виж програмата

Останаха само осем претендента за финалната четворка


След дълъг и изтощителен сезон е време за плейофите в най-престижния баскетболен турнир в Европа. Мачовете в следващите дни ще определят финалната четворка - отборите, които ще се отправят към Страната на баските в Испания и ще излъчат новия шампион. Пътят дотук не бе нито лесен, но кратък. Но победата ще си струва. Може би окрилени от възможността да играят на родна земя, бакетболистите от Баскония се представиха страхотно и стигнаха до следващата фаза.

Има ли изнади? В първата част на класирането, по-скоро - не. Отминалият сезон бележи поредно страхотно представяне за грандовете Фенербахче, ЦСКА Москва и Реал Мадрид. Три от отборите, които бяха във финалната четворка и миналта година. Бронзовият медалист от 2018, литовците от Жалгирис се представиха колебливо и до последно трепераха за мястото си в плейофите.