Най-големите имена от световния тенис - на едно място

Зверев спечели в Лондон, но Джокович е номер едно за сезон 2018
Mtel Sport 1Mtel Sport 1

Oчаквай всичко най-интересно от 2019 ATP World Tour и още много тенис

Най-вълнуващите събития в световния тенис си имат име - ATP World Tour. Феновете на тениса и редовните зрители на MAX Sport знаят, че тази абревиатура ознаава Association of Tennis Professionals и се организра от международната тенис федерация. Практически всички най-престижни турнири от цял свят се организират под шапката на тази организация.

Има три типа турнири на ATP, които се отличават по броя точки, които дават за световната тенис ранглиста. Това са съответно АТP 250, ATP 500 и най-престижният - ATP 1000. В календара на събитията за 2019 официално са включени и Next Gen ATP Finals, посветен на млади спортисти, както и купата Хопман. Тези два турнира обаче не носят точки за крайното класиране в световната ранглиста.

Най-интересното от света на тениса през 2019 с MAX Sport

За да не пропускаш нито един мач на Гришо и да следиш на живо турнирите от ATP, поръчай още сега пакет MAX Sport Plus онлайн 

Вземи пакет с телевизия или Вземи пакет с телевизия и интернет

Екзотичните тенис дестинации задават тона в началото на годината


Турнирът за купата Хопман дава началото на сезона още последната седмица на годината. Той обаче не носи точки за световната ранглиста. "Истинският" старт е турнирът от АТР 250 в катарската столица Доха от 31 декември до 05 януари. Паралелно с двубоите в горещия Арабски полуостров, световна тенис обиколка продължава с откритите първенства на Индия в Пуне и с турнирът в Бризбейн, Австралия, който продължава до 6 януари. Още в тази ранна фаза ще можем да очертаем фаворитите в новия сезон.

Нищо обаче не може да се счита за сигурно. Феновете на тениса в България знаят това много добре. Представянето на Григор Димитров през 2018 ни предложи истинска въртележка от емоции. Коментарите за българския топ-тенисист варираха от "осанна" до "разпни го", според представянето му през годината. Да се надяваме, че Гришо ще бъде по-постоянен във формата си през следващия сезон. Той е доказал, че може.

Кого ще следим през 2019


Едва ли трябва да споменаваме за Григор Димитров. Двубоите на любимеца на българската публика естествено ще бъдат отразявани с приоритет от MAX Sport. Трябва обаче да признаем, че 2018 година принадлежеше на Новак Джокович. Първата ракета на Сърбия спечели най-много точки в ранглистата, както и най-много пари от наградните фондове на турнирите. Съвсем естествено погледите на медиите ще бъдат насочени към него и през 2019.

Рафаел Надал, Роджър Федерер също ще бъдат под прожекторите. Надал спечели най-много турнири през 2018, а Федерер участва на цели седем финала. И двамата са вече ветерани по стандартите на професионалния спорт, но няма причина да очакваме нищо по-малко от невероятен тенис и през 2019 година.