Tенис турнир през декември? Възможно е!

Да загреем за новия сезон с Mubadala World Tennis Championship
Mtel Sport 1Mtel Sport 1

Oчаквай всичко най-интересно от 2019 ATP World Tour и още много тенис

Най-вълнуващите събития в световния тенис си имат име - ATP World Tour. Феновете на тениса и редовните зрители на MAX Sport знаят, че тази абревиатура ознаава Association of Tennis Professionals и се организра от международната тенис федерация. Практически всички най-престижни турнири от цял свят се организират под шапката на тази организация.

Има три типа турнири на ATP, които се отличават по броя точки, които дават за световната тенис ранглиста. Това са съответно АТP 250, ATP 500 и най-престижният - ATP 1000. В календара на събитията за 2019 официално са включени и Next Gen ATP Finals, посветен на млади спортисти, както и купата Хопман. Тези два турнира обаче не носят точки за крайното класиране в световната ранглиста.

Най-интересното от света на тениса през 2019 с MAX Sport

За да не пропускаш нито един мач на Гришо и да следиш на живо турнирите от ATP, поръчай още сега пакет MAX Sport Plus онлайн и спести 1 месечна такса

Вземи пакет с телевизия или Вземи пакет с телевизия и интернет

Горещите Обединени арабски емирства са подходящи за тенис и по Коледа


Кое е по-хубаво от Коледа? Коледа с най-добрите тенисисти в света! По традиция в края на годината някои от най-големите имена си дават среща в Обединените арабски емирства, за да се включат в тридневното тенис шоу в Мубадала.Новак Джокович, Рафаел Надал, Кевин Андерсън, Доминик Тийм, Винъс Уилямс. Какво по-голямо забавление за почитателите на тази велика игра?

Турнирът се провежда на кортовете в столицата на ОАЕ - Абу Даби. Богатите на петрол емирства положиха огромни усилия през последните години, за да се наложат като фактор в спортния календар. Тези усилия определено дават резултат и звездната селекция от тенисисти е доказателство за това. Тук ще се играе за чест, за удоволствие и за публиката, а това е рецепта за вълнуващи двубои и зрелищни разигравания. Затова има защо да проследим с интерес Mubadala World Tennis Championship от 27 до 29 декември по MAX Sport 1.

Кого ще следим през 2019


Едва ли трябва да споменаваме за Григор Димитров. Двубоите на любимеца на българската публика естествено ще бъдат отразявани с приоритет от MAX Sport. Трябва обаче да признаем, че 2018 година принадлежеше на Новак Джокович. Първата ракета на Сърбия спечели най-много точки в ранглистата, както и най-много пари от наградните фондове на турнирите. Съвсем естествено погледите на медиите ще бъдат насочени към него и през 2019.

Рафаел Надал, Роджър Федерер също ще бъдат под прожекторите. Надал спечели най-много турнири през 2018, а Федерер участва на цели седем финала. И двамата са вече ветерани по стандартите на професионалния спорт, но няма причина да очакваме нищо по-малко от невероятен тенис и през 2019 година.