A1 Net protect by Cisco

Вашата сигурна защита при ползване на мобилен интернет

Използвайте безопасно интернет в мрежата на А1

  • Зловредни уебсайтове и софтуери биват разпознавани и блокирани на момента
  • Не е необходимо да инсталирате допълнително приложение или софтуер - активацията се случва автоматично
  • Възползвайте се от A1 Net Protect by Cisco с един месец безплатен абонамент
    (с нов тарифен план можете да се възползвате от безплатен едномесечен тестови период и преференциална цена на услугата от 1.00 лв./мес. без ДДС за целия срок на договора)
Опасности в мрежата

A1 Net Protect by Cisco блокира изброените долу опасности, за да можете да използвате мобилния си интернет сигурно и безопасно:

Фишинг атаки
(Phishing)

Злонамерен опит за придобиване на чувствителна информация, като лични данни, име, парола и детайли на кредитна/дебитна карта. Извършителят приема чужда самоличност, като се използват различни електронни комуникации. Най-честият вариант е чрез изпращане на фалшиви имейли, съдържащи линкове към страници, подтиквайки хората да въведат информация, която след това бива придобита.

Зловреден софтуер
(Malware)

Malware е зловреден софтуер, предназначен да извърши различни по естество нелегитимни действия върху електронни устройства. Malware е термин, който обхваща различни типове зловреден софтуер като Троянски коне, Червеи, Rootkit и други.

Ботнет атаки
(Botnet)

Botnet злоупотребява с твоето устройство, за да атакува други такива. Това е мрежа от компютри и други електронни устройства, които се управляват автоматично чрез команден сървър. Това дава възможност на атакуващия да извърши атака от името на Botnet мрежата. По този начин изглежда, че атаката е извършена от всички засегнати устройства, сред които може да бъде твоето устройство.

Спам
(Spam)

Spamsites е измамна реклама, която обещава предполагаема печалба или изгодни сделки.

Компрометирани
(Compromised)

Compromised (компрометирани уебсайтове) са хакнати страници, които злоупотребяват с разпространение на зловреден софтуер. Когато посещава такива страници, посетителят може да хване вируси или друг зловреден софтуер.

Криптомайнинг
(Cryptomining)

При Cryptomining изчислителната мощност на твоето устройство се използва за генериране на цифрова валута (например биткойни). В резултат на това, устройството ти става по-бавно и консумира повече електроенергия.

Често задавани въпроси

A1 Net Protect


Не намирате каквото търсите?