Важно!

Считано от 03.04.2021г. се преустановява активирането на роуминг тарифен план „Национални условия в роуминг за еasybob абонати“. Всички активирани преди тази дата роуминг услуги за тарифни планове easybob, се запазват и ползват без промяна.

Абонати на bob (различни от тези с тарифен план easybob), които към настоящия момент нямат включена услугата роуминг в тарифния си план, и желаят да я активират, е необходимо да си изберат друг национален тарифен план от портфолиото на А1

За актуални тарифи и роуминг пакети посетете www.a1.bg

Информация за роуминг

С услугата Международен роуминг ползвате мобилния си телефон за изходящи и входящи обаждания и SMS-и в мрежите на чуждестранни оператори, с които bob има роуминг споразумения. Цената за минута входящо и изходящо обаждане и за изпращане на SMS в чужбина зависи от зоната, в която попада държавата. В мрежата на всеки мобилен оператор ползвате безплатно универсалния номер за спешни повиквания 112.  
Можете да се свържете безплатно с наш оператор на номер +359 9888 12345  от страните в ЕС, Исландия, Лихтенщайн и Норвегия. В останалите държави таксуването е според роуминг тарифния план.

Ако се намирате в пограничен район на България и искате да предотвратите нежелано регистриране към чужд оператор, е необходимо да преминете на „ръчен” режим (manual) и да изберете bob за своя мрежа.


Цени, валидни от 26.04.2022

ЗониИзходящо повикване към ЕС (включително България), Великобритания и страна на пребиваванеИзходящо повикване към останали страни извън ЕСВходящо повикванеSMSЦена на МВ
Зона 1 -
Страни в ЕС / ЕИЗ
По национален тарифен план 6,79 лв./мин. 0,00 лв. По национален тарифен план По национален тарифен план
Зона 2 -
Великобритания
0,09 лв. 6,79 лв. 0,09 лв. 0,09 лв. 0,01 лв.
Зона 3 -
Балкани* и Турция
0,59 лв. 6,79 лв. 0,59 лв. 0,59 лв. 0,99 лв.
Зона 4 -
Всички останали страни
6,79 лв. 6,79 лв. 2,79 лв. 0,99 лв. 9,90 лв.

Всички цени са с ДДС.

Условия

 • Начин на таксуване на изходящи повиквания от Зона 1 към Зона 1: първоначален интервал от 30 секунди и последващо таксуване на секунда.
 • Начин на таксуване на входящи повиквания в зона 1 – на секунда, считано от първата секунда.
 • Начин на таксуване за всички останали повиквания – на 60 секунди.
 • Начин на таксуване на мобилния интернет в Зона 1: 1 КВ.
 • Начин на таксуване на мобилния интернет във всички останали зони без Зона 1: 100 КВ.
 • Цената на MMS се определя от зоната, в която се намира абонатът. Тарифира се трафикът, който е генериран при изпращането и получаването на MMS в роуминг за всеки започнат интервал.
 • Провеждането на видеоразговори (изходящи и входящи) се таксува по цената на гласова телефония, умножена по две.
 • Повикванията до номера с добавена стойност се тарифират по цените, предоставени от роуминг партньорите на А1 България.
 • При изходящо обаждане от AT&T САЩ и корабната мрежа AT&T Bermuda, тарифирането започва в момента на осъществяване на връзката, при положение, че от момента на получаване на сигнал „Свободно“ са изминали не повече от 30 секунди. В противен случай, тарифирането започва след 30-та секунда от получаване на сигнал „Свободно“. В случай на нереализирана връзка, тарифирането започва от 30-та секунда от получаване на сигнал „Свободно“.
 • При изходящо обаждане от следните мрежи тарифирането започва от иницииране на повикването (вкл. сигнал „Свободно”): Belize Telemedia Белиз, Claro Гватемала, Telcel Мексико, Claro Панама, MTN Свазиленд и Movistar (Тelefonica) Мексико.
 • При изходящо или входящо обаждане в следните мрежи тарифирането започва от иницииране на повикването (вкл. сигнал „Свободно”): Claro Аржентина, Telefonica Аржентина, всички мрежи в Канада, Comcel Колумбия, Claro Коста Рика, MTN Нигерия, Claro Пуерто Рико, Claro Уругвай и T-Mobile САЩ.
 • Повикванията осъществени от и приети в корабни мрежи се тарифират по цените на зона 4, независимо от местоположението на плавателния съд.
 • Повикванията осъществени от и приети в сателитни и самолетни мрежи се тарифират по цените на зона 4.
 • Оператор Digicel, Ямайка покрива следни дестинации: Ямайка, Аруба, Антигуа и Барбадос, Санта Лучия, Сейнт Винсънт и Гренадини, Гренада, Кайманови острови, Ангуила, Сейнт Китс и Невис, Бермудски острови, Доминика, Монсерат, Хаити, Острови Търкс и Кайкос, Британски Вирджински остров. При свързването и ползването на услуги в Digicel в изброените дестинации, при подробната разпечатка на абоната се визуализира Digicel, Ямайка , както и при нотификациите за роуминг.

Зони

Зона 1 - Страни от Европейския съюз и Исландия, Лихтенщайн и Норвегия: Австрия, Белгия, Германия, Гибралтар, Гърция, Дания, Естония, Исландия, Испания, Ирландия, Италия, Кипър, Латвия, Литва, Лихтенщайн, Люксембург, Малта, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Унгария, Финландия, Франция, Нидерландия, Хърватия, Чехия, Швеция, както и присъединените отвъдморски територии - Карибски о-ви  (Гваделупа, Френска Гвиана, Мартиника), Реюнион, Сен-Бартелеми, Сен-Мартен, Азорските острови, Мадейра и Канарските острови.

Зона 2 - Великобритания 

Зона 3 - Балкани и Турция: Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Македония, Сърбия, Турция и Черна Гора

Зона 4 - Всички останали страни (включително сателитни, самолетни и корабни мрежи)


Цени, валидни от 15.06.2017

ЗониИзходящо повикване към ЕС (включително България)Изходящо повикване извън ЕСВходящо повикванеSMSЦена на МВ
Зона 1 -
Страни в ЕС / ЕИЗ
По национален тарифен план 6,79 лв. 0,00 лв. По национален тарифен план По национален тарифен план
Зона 2 -
Страни извън ЕС
6,79 лв. 6,79 лв. 2,79 лв. 0,99 лв. 21,90 лв.

Всички цени са с ДДС.

 

Важно

Промяна в условия и цени за Роуминг в ЕС, считано от 15.06.2017 г.

От 15.06.2017 г. е в сила изменение на Регламент № 531/2012 на Европейския парламент и на Европейския съвет (Регламента), с което отпадат надценките за разговори, SMS и данни в рамките на Европейския съюз/Европейската икономическа зона (ЕС/ЕИЗ) при действащите Национални условия в роуминг (RLAH+)

В съответствие с изменението на Регламент № 531/2012 на Европейския парламент и на Съвета, считано от 15.06.2017 г., цените за роуминг и принципите за тарифиране се изменят, както е посочено по-долу:

За разговори, SMS от/към страни в ЕС/ЕИЗ(включително към България) и достъп до интернет в страни в ЕС/ЕИЗ:

 • За всяка изходяща минута към страни от ЕС/ЕИЗ (включително България) цената се формира съгласно определената в тарифния Ви план цена за гласово повикване към други национални мобилни/фиксирани мрежи. Ако в тарифния Ви план има включени минути ще се черпи от включените минути за национални повиквания към други национални мрежи (съответно фиксирани или мобилни). След изчерпване на включените минути, цената е съгласно определената в тарифния Ви план цена за гласово повикване към други национални мобилни/фиксирани мрежи;
 • За всеки изпратен SMS към страни от ЕС/ЕИЗ (включително България) цената се формира съгласно определената в тарифния Ви план цена за SMS към други национални мобилни мрежи. Ако в тарифния Ви план има включени SMS ще се черпи от включените SMS-и към други национални мобилни мрежи. След изчерпване на включените SMS-и, цената е съгласно определената в тарифния Ви план цена за SMS към други национални мобилни мрежи;
 • За всеки използван МB в страни от ЕС/ЕИЗ:
  • Цената се формира съгласно посочената в тарифния Ви тарифен план цена на МB. Ако в тарифния Ви план има включени MB-и, мобилният интернет ще се черпи от включените МB-и и след изчерпване на включените МB-и цената е съгласно посочената в тарифния Ви план цена на МB.
  • В случай че използваният тарифен план бъде определен като „отворен пакет на данни“*, то:

Ще може да използвате обем мобилен интернет на национална цена в роуминг в страни от ЕС/ЕИЗ, равностоен на двукратния обем, който се получава като общата заплатена национална цена без ДДС на този пакет се раздели на регулираната максимална цена за роуминг на едро, която се определя от ЕК. След достигане на този обем цената на МВ, с която ще бъдете таксуван, ще бъде равностойна на регулираната максимална цена за роуминг на едро, която се определя от ЕК.

Ако пакетът за мобилен интернет, който ползвате е предоставен като бонус без допълнително заплащане, то приложимата цена в роуминг за обема, включен в бонус пакета, ще бъде равна на регулираната цена за роуминг на едро за мобилен интернет.

 • Входящо обаждане в роуминг в ЕС няма да се таксува.

По отношение използването на пренос на данни и достъп до интернет в роуминг в ЕС/ЕИЗ при национални условия ще бъде въведена политика за справедливо ползване, която ограничава обема на данни в роуминг в ЕС/ЕИЗ, който може да бъде ползван на национални цени т.н. „отворен пакет на данни“. В случаите на „отворен пакет на данни“ потребителите ще могат да ползват обем мобилен интернет в роуминг в страни от ЕС/ЕИЗ, равностоен на двукратния обем, който се получава като общата национална цена без ДДС на този пакет за целия период на фактуриране се раздели на регулираната максимална цена за роуминг на едро, която се определя от ЕК. След достигане на този обем цената на МБ ще бъде равностойна на регулираната максимална цена за роуминг на едро, която се определя от ЕК.

С Регламент за изпълнение (ЕС) 2016/2286 се определят подробни правила относно прилагане на политика за справедливо ползване, която може да се прилага по отношение на регулирани роуминг услуги на дребно. В случай, че бъдат нарушени политики за справедливо ползване, то операторът има право да приложи надценки, които ще бъдат определени от ЕК, за всички регулирани роуминг услуги (изходящи и входящи повиквания, изходящи кратки текстови съобщения и пренос на данни и достъп до интернет) и равни на регулираната максимална цена на едро, определена от ЕК.  

След 15.06.2017 ще може да ползвате роуминг с новия тарифен план easybob при изпълнени условията за активиране на роуминг – да бъдат платени три месечни фактури от датата на активиране на картата или да бъде внесена гаранционна сума, ако не са изминали три месеца от активиране на картата.

* - “Отворен пакет на данни“ означава тарифен план за предоставяне на една или повече мобилни услуги на дребно, който не ограничава обема на мобилните услуги за данни на дребно, включени срещу заплащането на определена фиксирана периодична такса или за който националната единична цена за мобилни услуги за данни на дребно, получена като общата национална цена без ДДС за мобилни услуги на дребно за целия период на фактуриране се раздели на общия обем на предоставяните в националните граници мобилни услуги за данни на дребно, е по-ниска от регулираната максимална цена за роуминг на едро.

Изменение и допълнение на Общи условия за мобилни услуги, в сила от 15.06.2017 г.

Цени, валидни от 15.06.2017 до 25.04.2022 г.

ЗониИзходящо повикване към ЕС (включително България)Изходящо повикване извън ЕСВходящо повикванеSMSЦена на МВ
Зона 1 - Страни в ЕС / ЕИЗ По национален тарифен план плюс надценка в размер на 0.117 лв. на минута * 6,79 лв./мин. 0,025 лв.  По национален тарифен план плюс надценка в размер на 0.0445 лв. на СМС. ** По национален тарифен план плюс надценка в размер на 0.117 лв. на МБ***
Зона 2 - Страни извън ЕС 6,79 лв. 6,79 лв. 2,79 лв. 0,99 лв. 22,43 лв.

Всички цени са с ДДС.

* Включените в националния тарифен план минути за изходящи гласови повиквания към други национални мрежи (фиксирани или мобилни) се ползват и за изходящи повиквания към страни от ЕС/ЕИЗ (включително България), като се добавя надценка в размер на 0.117 лв. с ДДС на минута. Цената на изходящо повикване след изчерпване на включените минути, както и при липса на такива в националния тарифен план се формира съгласно определената в тарифния план цена за гласово повикване към други национални мобилни/фиксирани мрежи плюс надценка в размер на 0.117 лв. с ДДС на минута, но не може да надвишава 0.445 лв. с ДДС на минута;

** Включените в националния тарифен план SMS-и към други национални мобилни мрежи се ползват и за SMS-и в роуминг, изпращани от страни в ЕС/ЕИЗ (включително към България), като се добавя надценка в размер на 0.046 лв. с ДДС на SMS. Цената на SMS след изчерпване на включените в тарифния план SMS-и, както и при липса на такива в националния тарифен план се формира съгласно определената в тарифния план цена за SMS към други национални мобилни мрежи плюс надценка в размер на 0.046 лв. с ДДС на SMS, но не повече от 0.14 лв. с ДДС на SMS;

*** Включените в националния тарифен план МВ за мобилен интернет в Мрежата на А1се ползват и за мобилен интернет в страни от ЕС/ЕИЗ, като се добавя надценка в размер на 0.117 лв. с ДДС на МВ. След изчерпване на включените в тарифния план МB, както и при липса на такива в националния тарифен план, цената се формира съгласно посочената в тарифния план цена на МB и надценка в размер на 0.117 лв. с ДДС на МВ, но не повече от 0.469 лв. с ДДС на МB;

Промяна в условия и цени за Роуминг в ЕС от 30.04.2016г.


Условия

 • Всички цени са с ДДС.
 • Начин на таксуване на изходящи повиквания от Зона 1 към Зона 1: първоначален интервал от 30 секунди и последващо таксуване на секунда.
 • Начин на таксуване на входящи повиквания в зона 1 – на секунда, считано от първата секунда.
 • Начин на таксуване за всички останали повиквания – на 60 секунди.
 • Начин на таксуване на мобилния интернет в Зона 1: 1 КВ.
 • Начин на таксуване на мобилния интернет в Зона 2: 100 КВ.
 • Цената на MMS се определя от зоната, в която се намира абонатът. Тарифира се трафикът, който е генериран при изпращането и получаването на MMS в роуминг за всеки започнат интервал.
 • Повикванията до номера с добавена стойност се тарифират по цените, предоставени от роуминг партньорите на А1 България.
 • При изходящо обаждане от AT&T САЩ и корабната мрежа AT&T Bermuda, тарифирането започва в момента на осъществяване на връзката, при положение, че от момента на получаване на сигнал „Свободно“ са изминали не повече от 30 секунди. В противен случай, тарифирането започва след 30-та секунда от получаване на сигнал „Свободно“. В случай на нереализирана връзка, тарифирането започва от 30-та секунда от получаване на сигнал „Свободно“.
 • При изходящо обаждане от T-Mobile САЩ, тарифирането започва след сигнал „свободно“, независимо дали връзката е осъществена.
 • При изходящо обаждане от следните мрежи тарифирането започва от иницииране на повикването (вкл. сигнал „Свободно”): Belize Telemedia Белиз, Claro Гватемала, Telcel Мексико Claro Панама и MTN Свазиленд.
 • При изходящо или входящо обаждане в следните мрежи тарифирането започва от иницииране на повикването (вкл. сигнал „Свободно”): Claro Аржентина, Telefonica Аржентина, всички мрежи в Канада, Comcel Колумбия, Claro Коста Рика, MTN Нигерия, Claro Пуерто Рико и Claro Уругвай.
 • Повикванията осъществени от и приети в корабни мрежи се тарифират по цените на зона 2, независимо от местоположението на плавателния съд.
 • Повикванията осъществени от и приети в сателитни и самолетни мрежи се тарифират по цените на зона 2.

Зони

Национални условия за роуминг в ЕС покрива 2 зони:

Зона 1 - Страни от Европейския съюз и Исландия, Лихтенщайн и Норвегия: Австрия, Белгия, Великобритания, Германия, Гибралтар, Гърция, Дания, Естония, Исландия, Испания, Ирландия, Италия, Кипър, Латвия, Литва, Лихтенщайн, Люксембург, Малта, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Унгария, Финландия, Франция, Холандия, Хърватия, Чехия, Швеция, както и присъединените отвъдморски територии - Карибски о-ви (Гваделупа, Френска Гвиана, Мартиника), Реюнион, Сен-Бартелеми, Сен-Мартен, Азорските острови, Мадейра и Канарските острови.

Зона 2 - Всички останали страни (включително сателитни, самолетни и корабни мрежи)

При изходящо обаждане от AT&T САЩ, тарифирането започва след 29-та секунда, независимо дали връзката е осъществена. При изходящо обаждане от следните мрежи тарифирането започва от иницииране на повикването (вкл. сигнал „Свободно”): Claro Гватемала, Telcel Мексико и Claro Панама.

При изходящо или входящо обаждане в следните мрежи тарифирането започва от иницииране на повикването (вкл. сигнал „Свободно”): Claro Аржентина, Telefonica Аржентина , Comcel Колумбия, Claro Коста Рика, MTN Нигерия, Claro Пуерто Рико и Claro Уругвай.


Абонирай се

в магазин на А1 или магазин от партньорската мрежа на bob