HR Новини

обратно

Студенти започват работа в Мтел след края на Стажантска програма‘2012


Над 70 младежи от наши и чужди университети трупаха опит в телекома

Близо 230 000 лева е инвестирал Мтел през 2012 година за заплащане, обучение, работни ателиета и тиймбилдинги на стажанти. В приключилото осмо издание на стажантската програма на телекома се включиха над 70 студенти от 20 български и чуждестранни университети, които няколко месеца трупаха опит в телекома.

С помощта на експертите от компанията младежите усъвършенстваха знания и умения в областите ИТ и телекомуникации, маркетинг и право, финанси, човешки ресурси, публични комуникации. Част от студентите вече започнаха работа в телекома.

Средната възраст на обучаващите се по програмата е 21 години. Тази година най-многобройни сред стажантите бяха възпитаниците на Техническия университет в София с оглед необходимостта от специалисти в направленията ИТ и телекомуникации.

Финалът на програмата беше отбелязан със специално събитие, в което главни дейставащи лица бяха стажантите в компанията. Те получиха финална задача да представят с кратко видео престоя си в Мтел. Отговорността да отличат най-креативната идея имаха актьорите Ники Илиев и Саня Борисова.

Следващата година Мтел отново ще подпомага обучението на млади специалисти. Началото на Стажантската програма за 2013 година е планирано за април. От 2005 година досега в нея са участвали близо 500 младежи. Стажът в Мтел е платен. Той е с продължителност от 1 до 6 месеца, като може да бъде целогодишен в зависимост възможността на студентите и екипите по звена. За Мтел стажантската програма е част от политиката на телекома да подпомага младите в професионалното им развитие.