HR Новини

обратно

A1 връчи специална награда “Go Digital” на учебна компания NOETIC от езикова гимназия „Иван Вазов“ в гр. Смолян в младежкия стартъп форум „Изгряващи звезди“


Миглена Иванова Узунова-Цекова, старши директор, направление „Човешки ресурси“ на А1 България връчи специалната награда „Go Digital” на младежкия стартъп NOETIC по време на юбилейното издание на младежкия бизнес форум „Изгряващи звезди“ на Junior Achievement България. А1 подкрепя инициативата с цел да поощри младите таланти и бъдещи предприемачи, които се специализират в разработването на дигитални проекти.

A1 България даде награда в категория „Go Digital“ на NOETIC от ЕГ „Иван Вазов“, Смолян (Румислав Гаджев, Иван Иванов, Иван Бончев, Koстадин Кицовски), с ръководител Калинка Атанасова. Екипът получи признание за разработката на приложение, което сканира големи по обем текстове и извлича съществената информация от текста в няколко реда. Миглена Узунова и Петър Иванов, мениджър екип „Привличане на таланти и развитие“ в А1 България връчиха и поощрителни награди на Next Level от УНСС, които бяха и печеливши в категорията „Най-добър стартъп“. Двата младежки екипа бяха поканени от А1 на лятна стажантска програма за развиване на идеите и тестването им на пазара.

Цели 32 училищни мини компании се бореха за приза „Най-добра учебна компания на България“ в двата дни на бизнес форума. Наред с учениците, своите бизнес разработки представиха и над 8 студентски екипи от София и Благоевград. По време на събитието всичките над 300 ученици и студенти от тези младежки компании демонстрираха пред експертно жури своите продукти и услуги, разработени през годината. Тази година журито бе съставено от водещи журналисти от БНТ, Дарик радио, Кариери, Forbes, Дневник, Economy и други. За първи път част от него бе и блогър - представител на първата мрежа училищни радиа Teen Station.

Десетото издание на форумът „Изгряващи звезди“ се проведе на 1 и 2 юни под патронажа на Министерството за българското председателство на Съвета на ЕС 2018.