HR Новини

обратно

А1 и УНСС стартират съвместни образователни инициативи


A1 и Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) проведоха редица инициативи, които имаха за цел да скъсят разстоянието между бизнеса и образованието. Телекомът организира две лекции за студенти, по време на които представи реални бизнес практики. Партньорството между двете организации ще продължи и през следващата година с нови съвместни инициативи.
На 3 декември Петър Иванов, мениджър екип „Привличане на таланти и развитие“ в А1, направи представяне пред студенти в четвърти курс от специалност „Човешки ресурси“ в университета. Той разказа за цялостния процес по привличане на кандидати, методите за подбор в компанията, въвеждането на новите хора в работния процес, различните видове обучения, от които могат да се възползват служителите и възможностите за кариерно развитие в телекома
 
На следващия ден, Пламен Русков, мениджър екип „Управление на клиентска база и програми за лоялност“ в А1, се срещна с студенти от четвърти курс от специалност „Маркетинг и стратегическо планиране на английски език - управление на взаимоотношенията с клиенти“. Той изнесе лекция на тема „Customer Value Management“ и разказа на студентите каква информация се събира за клиентите спрямо последните регулации в ЕС; какви системи се използват от А1; как се анализират данните, за да се изгради цялостна стратегия за клиентските нужди и как да използваме наличните данни, за да създадем атрактивна оферта за клиента.