HR Новини

обратно

А1 подкрепя стартъп програмата на Junior Achievement за младежи


А1 подкрепя 12-тото издание на форума „Изгряващи звезди“ на Джуниър Ачийвмънт България. Компанията застава зад инициативата на JA Bulgaria традиционно, защото подкрепя иновативните младежки проекти и особено тези, които развиват дигитализацията. Продиктувано от условията на настоящата ситуация в страната, за първи път, събитието в подкрепа на младежките иновативни проекти ще се проведе изцяло в онлайн формат.

Програмата е мащабна, като само в рамките на това издание се включиха над 100 училища, бяха създадени 150 ученически стартъпа и 50 студенти от няколко университета участваха в преакселераторската програма.
А най-добрите ученически екипи, които с ентусиазъм се включиха в програмите „Учебна компания” и студентския преакселератор програма “Beyond”, са поканени да демонстрират своите проекти с акцент върху дигиталното бъдеще пред авторитетно жури, което ще оцени най-добрите сред тях в началото на месец юни.

Старши мениджърът в отдел „Системи за управление и поддръжка"- Васил Нейчев ще има привилегията да бъде част от оценяващите, които ще определят победителите в различните категории. Той ще връчи престижното отличие в категория “Go Digital“  на най-високо оценения студентски проект на тема дигитализация на онлайн церемонията на 12-ти юни.

Задачата на експертното жури с представители на А1 ще бъде още по-трудна, защото ще трябва да избират между 1000 талантливи ученици и студенти, които са разработили и ще демонстрират своите продукти и услуги. Оценяването ще бъде и много отговорно, защото от техните гласове ще зависи кой отбор ще бъде отличен с приза „Най-добра учебна компания на България“ и ще може да се представи на международния финал на Джуниър Ачийвмънт Европа през месец юли тази година.

Екипът на А1 с радост ще подкрепи младежите, като сподели своята експертиза и използва своя опит още на 27 май, когато, като част от форума „Изгряващи звезди“, ще се проведе и уебинар от серията “Дигитално с JA”. По време на онлайн събитието колегата Илиян Димитров, мениджър „Дигитална трансформация“, ще дискутира темата за предприемачеството и новия начин на мислене, повлиян от промените, свързани с коронавируса.