HR Новини

обратно

А1 e в Топ 3 на класацията за най-добър работодател Career Show Index 2021


За втора поредна година А1 България е сред първите три най-добри работодатели в България според класацията Career Show Index. Индексът отличава резултатите на работодателите на база представянето им в едни от най-престижните бизнес класации у нас и на получените през последните три години награди и сертификати. Сред тях са Career Show Awards 2020, Career Show Awards 2019, Forbes Business Awards 2020, Forbes Business Awards 2021, Top Employer Institute и b2b Media Awards 2020. Цялата класация Career Show Index 2021 може да бъде видяна на https://careershow.bg/index/employer/.

“Поздравяваме А1 България за забележителните постижения и класирането в Топ 100 най-добри работодатели в България на Career Show Index 2021. Отличията на компанията в различни категории за развитие на работодателската марка и човешкия ресурс са ясно доказателство за комплексния ѝ подход към растеж и грижа за служителите. Чрез усилията, които полага за развитието на благоприятна и перспективна работна среда, А1 дава своя принос за превръщането на България в предпочитана дестинация за кариерно развитие. Щастливи сме, че можем да дадем гласност на постигнатите успехи”, споделя Симона Харизанова, съосновател на Career Show.

Миглена Узунова-Цекова, старши директор „Човешки ресурси“ и член на Лидерския екип на А1 България, коментира
: „Горди сме, че за втора поредна година сме в Топ 3 на най-предпочитаните работодатели в България в Career Show Index. Радвам се, че целенасочената ни работа да създаваме благоприятна среда за професионално развитие и цялостно благополучие на служителите не остават незабелязани, особено след предизвикателната година, през която преминахме като още по-силен и мотивиран екип. Ценим това отличие, което ни дава допълнителна увереност, че сме на прав път, като предоставяме сигурност и стабилност, но същевременно и подкрепа и стимул за развитие и иновативно мислене на нашите служители. “

А1 използва съвременни и иновативни методи за усъвършенстване на индивидуалните компетенции на всеки от служителите и осигурява богато портфолио от въвеждащи, надграждащи и специализирани обучения, голяма част от които са съобразени с дигиталния начин на живот и работа. За да стимулира професионалното развитие на екипа, А1 предоставя също и разнообразни възможности за постоянно учене и запознаване с най-новите технологии и тенденции за управление на бизнеса. Сред множеството възможности за развитие в компанията е и ICT академията, в която от старта ѝ през септември 2020 г. до края на май тази година близо 220 служители на А1 надградиха знанията си в сферата на ICT технологиите и услугите. Обученията бяха обособени в 8 различни теми, сред които „Мрежови услуги“, „ИТ сигурност“, „Интернет на нещата“. За малко повече от половин година в рамките на „ICT академия“ експертите от А1 проведоха близо 70 обучения, които регистрираха над 3000 участия, 1800 от които - виртуално в реално време.
 
Компанията е дигитализирала почти всички вътрешни процеси и предоставя възможност за дистанционна работа на служителите и гъвкаво работно време и място. Програмите за цялостно благосъстояние обхващат както физическото и психическото здраве, така и грижи за семействата и децата. Наскоро компанията обяви, че разширява детската градина за деца на служители в кампуса на централния офис, която вече ще се посещава от близо 80 деца. Чрез специално разработени програми като „А1 Топ 100“ и „Шампиони в продажбите“, компанията отдава признание и възнаграждава най-добрите постижения.