HR Новини

обратно

А1 е най-добрият работодател в сектора на телекомуникациите според Career Show Awards 2022


А1 e победител във водещите награди за най-добър работодател Career Show Awards 2022 в категория „Телекомуникации“. Конкурсът отличава най-добрите практики в привличането, задържането и развитието на служителите, оценявани от престижно жури, съставено от експерти и професионалисти с дългогодишен опит в бизнеса, неправителствените организации и медиите.

Със своята цялостна стратегия за обучение, развитие и признание на служителите, непрекъснати усилия за поддържане на благоприятна работна среда и позитивна корпоративна култура, А1 получи висока оценка по всеки от трите ключови критерия - „Култура и ценности“, „Креативност и иновативност“ и „Резултати и ангажираност“.

Миглена Узунова-Цекова, старши директор „Човешки ресурси“ и член на Лидерския екип на А1 България, коментира: „Добрият работодател има добър екип. Затова смятам, че отличието е резултат от усилията на всеки от нашите 3600 служители. Средата в нашата компания дава възможност на талантите да учат, да се развиват професионално, да изграждат ефективни екипи, да успяват. Инвестираме в многообразни програми за обучение, сертификация и професионално развитие, за да бъдем най-доброто място за работа на топ специалистите у нас. Подкрепяме младите хора и създаваме реални възможности за кариера в компанията. Работим в модерен офис, имаме гъвкави условия на труд и се грижим за цялостното благополучие на хората. Радвам се, че това се оценява както от нашите служители, така и от независими експерти. Отличието най-добър работодател в сферата на телекомуникациите е повод за удовлетворение и гордост, но и стимул за преследване на още по-високи цели.“

“Поздравяваме А1 за високите резултати в Career Show Awards 2022. Това безспорно е един голям успех за компанията и в същото време - доказателство за добрите инвестиции в пазара на труда у нас. Щастливи сме, че за поредна година успяваме да проследим развитието в света на човешките ресурси и откроим успехите на работодателите. Резултатите от процесите и практиките в компаниите са наистина забележителни”, сподели Симона Харизанова, съосновател на Career Show.

Career Show Awards са ежегодни награди, отличаващи водещи практики в управлението на човешките ресурси и работодателската марка. За отличието най-добър работодател в категория Телекомуникации принос имат високата ангажираност на над 3600 служители на компанията, благоприятната работна среда. Екипите на А1 създават дигитални иновации, като разполагат с гъвкавост и свобода в работното ежедневие. Основен фокус за компанията е непрекъснатото обучение и надграждане на знанията и уменията на екипа чрез професионални и функционални обучения, и специализирани обучения и сертификационни програми. А1 развива програми за цялостно благополучие на служителите, които обхващат също грижа за техните деца и семейства.