Новини

Медия център

обратно

Община Елин Пелин подобрява обслужването на граждани с ICT решения от А1


  • Модерна технологична система за административно управление на чакащи клиенти
  • Управление на автомобилния парк с A1 Auto Control
  • Контрол на достъпа в сградата със специални турникети
Община Елин Пелин предприе мащабен проект за модернизация на процесите по обслужване на граждани. С подкрепата на технологичния си партньор А1, общината въведе ICT решения, които имат за цел да подобрят обслужването на гражданите и да повишат ефективността на общината като цяло.
В община Елин Пелин вече работят решения за оптимизиране на опашките и за контрол на достъпа. Внедрена е и съвременна система за пожароизвестяване и модерно решение за управление на автомобилния парк. Така гражданите на град Елин Пелин и служителите в общината могат да се възползват от улесненията на дигитализацията при извършване на най-често използваните административни услуги.
„Радвам се, че с технологичните решения на А1 община Елин Пелин вече предоставя още по-добро обслужване на хората в града. Волята да се модернизира и улеснява работата на администрацията води не само до повишаване на качеството на потребителското изживяване за гражданите, но и до по-добра ефективност при използване на ресурсите.“, коментира Иван Иванов, старши директор „Корпоративни продажби“ в А1 България.
„Удобството за гражданите винаги е било наша първостепенна цел. Общината ни направи следваща крачка към използването на дигиталните технологии за благосъстоянието на местната общност. Сигурен съм, че нашите съграждани, служители и гости, ще оценят тези усилия.“, заяви доц. д-р инж. Ивайло Симеонов, кмет на община Елин Пелин.
Община Елин Пелин е в ТОП 5 по инвестиции за 2020 г. и за ниво на работна заплата в страната. Кметът доц. Ивайло Симеонов получи признание в националната инициатива „Кмет на годината“ в три поредни години, включително „Кмет на гражданите“ през 2021 г. и в категория „Градска среда“ през 2022 г.
Мащабният проект за дигитализация в община Елин Пелин включва модерна технологична система за административно управление на чакащи клиенти. Благодарение на технологичното решение се проследява натовареността на гишетата и служителите, така че да се оптимизира процеса по предоставяне на административни услуги. Оптимизацията на процеса, реализирана с нововъведението, освобождава на екипа на общината време за извършване на експертна работа, което води до повишаване на ефективността с до 30%.
 
Системата включва 32-инчов дисплей за визуализиране на реда на изчакване, киоск терминал, указващ информация и издаващ билети. Процесът се управлява от софтуерна система, а устройствата, използвани от гражданите, са с функционален дизайн, който предоставя удобен и интуитивен начин на употреба. По този начин посетителите в община Елин Пелин лесно и удобно получават информация за предоставяните административни услуги и билети от специален киоск терминал. С помощта на дисплеите те могат да проследяват и реда си при изчакване. Освен намаляване на времето за чакане, анализът от системата позволява и да се идентифицират ключови области от дейността на администрацията, които се нуждаят от подобрение.
 
Автомобилният парк, с който община Елин Пелин извършва своята дейност, разчита на технологична услуга - A1 Auto Control. С нея чрез мобилно приложение представителите на общината лесно и ефективно проследяват маршрута и продължителността на пътуванията и повишават сигурността на автомобилите и водачите. Услугата позволява оптимизиране и планиране на транспортната дейност през телефон или таблет, навсякъде в България и чужбина. Предимство за общината е, че решението не изисква инвестиции в хардуер.
 
В допълнение, община Елин Пелин използва и решение за контрол на достъпа със специални турникети. Внедреното от А1 решение помага на представителите на администрацията да контролират оптимално човекопотока в сградата, което е от ключово значение за спазване на мерките за безопасност. Решението е съобразено със специфичните нужди на община Елин Пелин, а допълнителна полза е, че А1 предоставя системата „като услуга“ с абонаментни такси, което спестява нуждата от първоначална инвестиция.
ICT решенията в община Елин Пелин са част от богатото портфолио технологични услуги, които А1 предлага на публичните институции и бизнес организациите по модела „като услуга“. Чрез тях компаниите и публичните институции могат да разчитат на консултации за технологични решения в сферата на системната интеграция, софтуера като услуга, инфраструктура като услуга, киберсигурност и „Интернет на нещата“, с които да решават най-належащите си проблеми.
 
За връзка с "Корпоративни комуникации" - pr@a1.bg