HR Новини

обратно

А1 е „Любима марка“ на българите в сферата на „Телекомуникации и интернет“


  • Компанията спечели четири награди от престижния конкурс „Компания на годината“. Двете първи места за А1 бяха в категориите „Телекомуникации“ и „Иновации“, където беше отличена новата ТВ платформа Xplore TV
  • Миглена Узунова-Цекова, старши директор „Човешки ресурси“ и член на Лидерския екип на А1 България, взе приз в оспорваната категория „HR на годината“, а работодателската марка на телекома също бе отличена в конкурса
А1 е най-предпочитаната компания сред българските потребители в категория „Телекомуникации и интернет“. Това показва онлайн гласуването в анкетата „Любима марка на българския потребител“. Класацията се формира на базата на гласове, подадени от посетители на сайта mylovemarks.eu в три отделни кръга.

Над 42 000 души са подкрепили предпочитаните от тях брандове в потребителската класация за 2020 г., като в първия етап гласоподавателите бяха над 7 000, във втори – над 20 000, а в трети етап - почти 15 000. Финалното класиране поставя А1 на първо място. За телекома са гласували общо 4 872 души или 35 на сто от всички, включили се в третия финален етап на гласуването.

Силната година на А1 намира отражение и в класацията „Компания на годината“, в която телекомът спечели първо място в категорията „Телекомуникации“ с цялостното си развитие в бизнес план и приносът за дигитализация на бизнеса и обществото. Сред критериите, оценени високо от журито, бяха непрекъснатото подобряване на мобилната и на фиксираната мрежа, навлизането на нови пазари като финтех и ICT услуги за бизнеса, създаването на още един спортен канал и лансирането на новата интерактивна телевизия A1 Xplore TV. На церемонията „Компания на годината“, която се състоя на 13 юли, А1 получи първа награда и в раздел „Иновации“ също за интуитивните и интерактивни функционалности, предоставяни от A1 Xplore TV.

Миглена Узунова-Цекова, старши директор „Човешки ресурси“ и член на Лидерския екип на А1 България, бе удостоена с второ място в оспорваната надпревара в категория „HR на годината“ на конкурса. Работодателската марка на телекома беше отличена с приз и в раздел „Employer Branding“ за цялостната политика на компанията за създаване на благотворна и мотивираща среда за работа на над 3 600 служители в цялата страна. Конкурсът „Компания на годината“ се проведе в периода май - юли 2020 г., а всяка кандидатура беше разгледана и оценена по предварително обявени критерии от международно жури.

Тези награди допълват вече богатата витрина на А1 за 2020 година. По-рано тази година телекомът получи първа награда от конкурса на b2b Media за кампанията си за дигитална солидарност в разгара на пандемията от COVID-19. В международния конкурс за иновации „Продукт на годината“ А1 триумфира в категория „Интерактивна телевизия“ с платформата А1 Xplore TV, а А1 Wallet стана носител на приза в раздел „Дигитални портфейли“ след изследване сред 2 000 потребители в България, проведено от Nielsen International.