Карта за еднократно
пътуване с метро

Купи тук

Купи карта за еднократно пътуване с метро

Днес повече от всякога очакваме услугите, които ползваме ежедневно, да са достъпни по възможно най-удобния за нас начин - през телефона.

Сега с новата услуга на А1 можеш лесно и бързо да си купиш електронен билет за метро през мобилното приложение Моят А1 или директно на a1.bg/tickets


По-удобно е, възползвай се сега:

 • Не е нужно да разполагаш с пари в брой, за да си купиш билет. Сумата се начислява към месечната ти сметка за мобилна услуга към А1 или директно се приспада от наличния баланс, ако ползваш A1 предплатена карта.
 • Не губиш време да чакаш на опашки пред касите за билети.
 • Без хартиени билетчета, които трябва да пазиш по време на пътуването.

Как да закупя и използвам карта за еднократно пътуване с метро в София

През приложението Моят А1 в меню Повече -> Купи карта за еднократно пътуване с метро в София или директно на a1.bg/tickets

  1. icon 1
   Въведи или потвърди въведения А1 мобилен номер и избери бутона „Купи“.
  1. Потвърди покупката чрез 6-цифрения код за верификация. (ако си потвърдил автоматично разпознат А1 мобилен номер на Стъпка 1, не е нужно да въвеждаш код за верификация)
   2 icon
  1. icon 3
   Картата е закупена! Избери бутона „Виж картата“.
  1. Сканирай QR кода на входа на метростанцията, като увеличиш яркостта на дисплея на телефона, насочиш екрана на около 10 см от четеца на входа и го наклониш леко назад.
   4 icon

Новата услуга е достъпна само за клиенти на А1. Сумата от закупените карти за еднократно пътуване се начислява към месечната ти сметка за мобилна услуга към А1 или директно се приспада от наличния баланс, ако ползваш A1 предплатена карта.

Често задавани въпроси

  • Какви са стъпките за закупуване на карта за еднократно пътуване с метро в София?

   1. Влез в страницата a1.bg или в приложението Моят А1 и избери покупка на Карта за еднократно пътуване с метро в София.

   2. Въведи или потвърди А1 мобилен номер за получаване на картата. Ако си въвел А1 мобилен номер, ще получиш 6-цифрен код за верификация на покупката, ако си потвърдил автоматично разпознат А1 мобилен номер не е нужно да въвеждаш код за верификация.

   3. След като си се съгласил с Общите условия, натисни бутона „Купи“.

   4. Избери бутон „Виж картата“ или последвай линка от потвърдителния SMS.

  • Колко струва 1 карта за еднократно пътуване с метро в София?

   Една карта за еднократно пътуване в метрото струва 1,60 лева.

  • Как мога да използвам картата за еднократно пътуване с метро в София?

   След като купиш своята карта за пътуване и се визуализира на твоя смартфон следва да сканираш QR кода на валидаторите, разположени на входа на метростанцията. Сканирането на QR кода се случва като насочиш екрана на около 10 см. от валидаторите на входа, наклони леко телефона и увеличиш яркостта на екрана си. След успешно сканиране на картата ще получиш достъп до метростанцията, от която ще пътуваш.

  • Мога ли да използвам картата за еднократно пътуване в автобус/трамвай/тролейбус?

   Не. Картата е превозен документ, издаден от „Метрополитен” ЕАД и е предназначена само за еднократно пътуване с метрото в София.

  • Колко пъти мога да пътувам с 1 карта за еднократно пътуване?

   С 1 карта, закупена през сайта a1.bg или приложението Моят А1 се пътува еднократно в метрото.

  • Мога ли да закупя карта за еднократно пътуване през телефон без интернет връзка?

   Не. За да закупиш карта за еднократно пътуване в метрото, е необходимо да имаш смартфон, който трябва да бъде с включени функции и план за трафик на мобилни данни (Mobile Data) или да бъде свързан към интернет през Wi-Fi.

  • Не мога да отворя линка, изпратен с потвърдителния SMS. Какво да направя?

   Провери дали линкът вече е отворен на твоя смартфон през някой от браузърите, които използваш. Линкът може да бъде отворен само в един активен браузър.

  • Мога ли да видя колко карти за еднократно пътуване с метрото в София съм закупил/а досега?

   Да. При всяка успешна покупка, получаваш потвърдителен SMS на своя смартфон или друго смарт устройство, откъдето можеш да проследиш броя на закупените от теб карти до сега.

  • Колко карти за еднократно пътуване с метрото в София мога да закупя едновременно?

   Винаги закупуваш 1 карта за еднократно пътуване. Всяка карта съдържа уникален QR код за достъп чрез сканиране от валидаторите на входа на съответната метростанция, който е валиден за вход до 30 минути от момента на покупката.

  • Мога ли да закупя карта за еднократно пътуване с метрото в София предварително за следващия ден?

   Не. Картата за еднократно пътуване е валидна за вход до 30 минути от момента на покупката, затова те съветваме да я закупиш непосредствено преди пътуване с метрото.

  • Как ще разберат контрольорите, че съм закупил карта за еднократно пътуване с метро в София?

   На страницата, на която ще видиш твоя уникален QR код за сканиране, има информация за датата и часа на закупуване, както и кога е използвана картата. Моля увери се, че смартфонът ти е с включени функции и план за трафик на мобилни данни (Mobile Data) или е свързан към интернет през Wi-Fi.

  • Как и къде ще бъде отразена покупката на картата за еднократно пътуване с метро в София?

   Ако си клиент по договор за услуги с А1, цената на закупената карта за еднократно пътуване с метро в София ще бъде начислена към следващата фактура (в раздел „Допълнителни услуги“), издадена за услугите, използвани по договора за услуги с А1 за номера, през който е извършена покупката.

   Ако ползваш предплатена карта от А1, покупката ще бъде веднага отразена в текущия ти баланс. Важно: Ако балансът по картата ти е недостатъчен, покупката няма да бъде извършена.

  • Колко време е валидна картата за еднократно пътуване с метро в София?

   Картата за еднократно пътуване е валидна за вход до 30 минути от момента на покупката.

  • Мобилният ми номер е спрян за неплатена фактура, издадена за услуги, предоставяни от А1. Мога ли да закупя карта за еднократно пътуване с метро в София през сайта a1.bg или приложението Моят А1?

   Не. За да закупиш карта за еднократно пътуване с метро в София, първо трябва да заплатиш дължимите суми към А1.

  • Имам надвишен кредитен лимит на мобилния ми номер към А1. Мога ли да закупя карта за еднократно пътуване с метро в София?

   Не. За да закупиш карта за еднократно пътуване с метро в София, трябва първо да увеличиш кредитния си лимит в Моят А1 или с обаждане на +35988123 .

  • Не мога да сканирам QR кода на валидатора. Какво да направя?

   За успешно сканиране, екрана на телефона трябва да бъде на около 10 см. от валидатора на входа, телефона да бъде под лек наклон и яркостта на екрана увеличена. Ако изпитваш затруднение със сканирането на QR кода, потърси помощ от касата или от служител на „Метрополитен”