Business Roaming Revolution

Абонирайте се:

Заявете желанието си да ползвате Business Roaming Revolution при Вашия личен консултант и подпишете анекс за избор на тарифен план. Може да се абонирате и чрез изпращане на SMS с текст „ОК“ на кратък номер 17290

ЗОНА 1

Европейски съюз и европейско икономическо пространство

3000 MB

Включени MB на ден

Включени минути
(изходящо повикване към ЕС, Великобритания и страната на пребиваване и входящо повикване)

0, 06 лв./SMS

Изходящи SMS

-

Дневна такса за зона

*Дневна такса от 1,49 лв. ще Ви бъде начислена само ако дневното ви потребление надвиши 3000 MB

ЗОНА 2

Турция, Сърбия, Великобритания, Северна Македония

3000 MB

Включени MB на ден

Включени минути
(изходящо повикване към ЕС, Великобритания и страната на пребиваване и входящо повикване)

0, 06 лв./SMS

Изходящи SMS

5,99 лв.

Дневна такса за зона

ЗОНА 3

Швейцария, Монако, Албания, Черна Гора, Босна и Херцеговина

Виж всички

3000 MB

Включени MB на ден

0,15 лв./мин.

Изходящо повикване
(към ЕС, Великобритания и страната на пребиваване) и входящо повикване.

0,49 лв./SMS

Изходящи SMS

14,99 лв.

Дневна такса за зона

ЗОНА 4

ОАЕ, САЩ, Тунис, Египет, Израел, Йордания

Виж всички

3000 MB

Включени MB на ден

0,29 лв./мин.

Изходящо повикване
(към ЕС, Великобритания и страната на пребиваване) и входящо повикване

0,59 лв./SMS

Изходящи SMS

29,99 лв.

Дневна такса за зона

ЗОНА 5

Всички останали държави

1,99 лв./мин.

Входящи и изходящо повикване

0,99 лв./SMS

Изходящи SMS

7,99 лв.

Цена на MB

-

Без дневна такса за държава


 • Цени и таксуване
  • Цената на повикване към всички останали държави е 1,99 лв./мин. без ДДС
  • Всички цени са без ДДС.
  • Без такса за активация.
  • Месечна такса: 4,99лв. Без ДДС. Месечната такса се следплаща и се начислява в пълен размер, независимо по кое време от цикъла на фактуриране се абонира клиентът.
  • Business Roaming Revolution може да се активира със СМС с текст ОК до 17290. СМС-ът е безплатен от България, от роуминг се таксува според роуминг тарифния план.
  • Цената на MMS се определя от зоната, в която се намира абонатът. Тарифира се трафикът, който е генериран при изпращането и получаването на MMS в роуминг, за всеки започнат интервал.
  • Начин на таксуване на гласовите повиквания – на 60 секунди.
  • Начин на таксуване на мобилния интернет – на 100 KB.
 • Начисления и потребление
  • Включеното потребление е валидно само в рамките на съответния ден до 23:59 часа по българско време.
  • В случай, че сте активирали тарифния план днес, деактивация на услугата можете да заявите след 00:00 ч.(БГ време) на следващия ден.
  • Дневната такса се начислява единствено при условие, че в рамките на деня е генериран трафик в държавата на пребиваване (входящ или изходящ разговор, изпратено кратко текстово съобщение или мобилен интернет в роуминг). При липса на потребление дневна такса не се начислява.
  • Дневна такса се начислява във всяка зона, в която имате потребление в рамките на деня. Ако в рамките на 1 ден имате престой и потребление в 2 държави в една зона, ще заплатите само една дневна такса, както и преференциална цена за разговори;
  • Ако посетите две зони в рамките на един ден, в случай че имате потребление, ще Ви бъдат начислени по една дневна такса за всяка зона
  • Допълнителни MB-ти зона 1: След изчерпване на безплатните 3000 MB, автоматично се активира втори дневен пакет срещу 1,49 лв. След изчерпване на втория пакет, могат да бъдат активирани пакети до 10 пъти на ден. От 00:00 часа на следващия ден се подновява само 1 брой дневен пакет. При достигане на 80% и 100% от MB на дневните пакети, ще получите SMS нотификация. Активирайте последващ дневен пакет след изчерпване на предишния, тъй като пакетите не се акумулират
  • Допълнителни MB-ти зона 2, 3, и 4: могат да бъдат активирани до 10 пъти на ден за всяка зона срещу съответната дневна такса. От 00:00 часа на следващия ден се подновява само 1 брой дневен пакет. При достигане на 80% и 100% от MB на дневните пакети, ще получите SMS нотификация. Активирайте последващ дневен пакет след изчерпване на предишния, тъй като пакетите не се акумулират
  • Business Roaming Revolution може да се използва само за целите на отделни и/или периодични пътувания, при които в рамките на 4 (четири) последователни месеца роуминг потреблението не надвишава потреблението в домашна мрежа. При неизпълнение на това изискване A1 има правото да деактивира роуминг тарифния план едностранно.
 • Специфика на повикванията и зоните
  • За да използвате гласови услуги и SMS в САЩ трябва да имате активна услугата VoLTE и телефон, който поддържа VoLTE роуминг. В мрежата на T-Mobile в някои райони все още е възможно използването на гласови услуги и SMS без активна VoLTE услуга, но и този оператор поетапно деактивира 2G и 3G мрежите си. Списък на устройствата, които поддържат услугата VoLTE роуминг може да намерите тук.
  • При изходящо обаждане от следните мрежи тарифирането започва от иницииране на повикването (вкл. сигнал „Свободно”): Belize Telemedia Белиз, Claro Гватемала, Telcel Мексико, Claro Панама, MTN Свазиленд и Movistar (Тelefonica) Мексико.
  • При изходящо или входящо обаждане в следните мрежи, таксуването започва от иницииране на повикването (вкл. сигнал „Свободно”): Claro Аржентина, Telefonica Аржентина, всички мрежи в Канада, Comcel Колумбия, Claro Коста Рика, MTN Нигерия, Claro Пуерто Рико, Claro Уругвай и T-Mobile САЩ.
  • При изходящо повикване от мрежите на Claro Аржентина и Claro Уругвай се включва автоматично гласово меню, където се предоставя 4-цифрен код за осъществяване на повикването. Ако не бъде въведен, изходящото повикване няма да бъде успешно.
  • Повикванията, осъществени от и приети в корабни мрежи, се таксуват по цените на зона 5, независимо от местоположението на плавателния съд.
  • Повикванията осъществени от и приети в сателитни и самолетни мрежи се тарифират по цените на зона 5.
  • Оператор Digicel, Ямайка покрива следни дестинации: Ямайка, Аруба, Антигуа и Барбадос, Санта Лучия, Сейнт Винсънт и Гренадини, Гренада, Кайманови острови, Ангуила, Сейнт Китс и Невис, Бермудски острови, Доминика, Монсерат, Хаити, Острови Търкс и Кайкос, Британски Вирджински остров. При свързването и ползването на услуги в Digicel в изброените дестинации, при подробната разпечатка на абоната се визуализира Digicel, Ямайка , както и при нотификациите за роуминг.
  • Страни от Европейския съюз / ЕИЗ: Австрия, Белгия, Германия, Гибралтар, Гърция, Дания, Естония, Исландия, Испания, Ирландия, Италия, Кипър, Латвия, Литва, Лихтенщайн, Люксембург, Малта, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Унгария, Финландия, Франция, Нидерландия, Хърватия, Чехия, Швеция, както и присъединените отвъдморски територии - Карибски о-ви (Гваделупа, Френска Гвиана, Мартиника), Реюнион, Сен-Бартелеми, Сен-Мартен, Азорските острови, Мадейра и Канарските острови.

Често задавани въпроси

,