Първата истинска 5G мрежа в България

Наслади се на най-бързата ни мрежа със скорости, достигащи над 1000 Mbps и покритие на открито в над 75 града и курорта към март 2021.

5G мрежа за забавление от ново поколение

Скорост

5G може да постигне 10 пъти по-бърза скорост от настоящата 4G/LTE мрежа.

Капацитет

5G поддържа до 1 000 000 устройства на квадратен километър.

Времезакъснение (латентност)

С 5G са нужни само милисекунди за реакция на мрежата.


5G мрежата предлага много бърза скорост, изключително малко времезакъснение (латентност) и капацитет да поддържа повече устройства от една локация по едно и също време.

Това позволява стрийминг на 4K видео почти без буфериране, видеочат в HD качество без никакво забавяне на картината, мобилен гейминг, който съперничи на този на конзолите, супер бързи скорости на сваляне и много други предимства.

За ефективно дистанционно обучение

5G ще разгърне пълният потенциал на технологиите за обучение онлайн. Освен интерактивно обучение, тепърва ще очакваме добавена реалност и виртуално обучение

За забавление от ново поколение

5G мрежата ще направи онлайн гейминга още по-реалистичен и въздействащ, а виртуалната реалност ще достигне истинския си потенциал.

За по-сигурно бъдеще

Благодарение на 5G, медицински специалисти ще могат да преглеждат и провеждат операции на пациенти от други страни и континенти.

За технологии, които ти помагат

5G ще намери широко разпространение в службите за пожарна безопасност и защита на населението, както и развитието на "умните градове" и автоматизираното индустриалното производство.

Стартираме първи технологията на бъдещето с 5G скорости, достигащи над 1000 Mpbs и покритие на открито в над 75 града и курорта.

5G мрежата на А1 е първата в страната, която предлага пълните възможности на петото поколение мобилни мрежи. Мрежата на А1 работи с 5G честоти в спектъра от 3,6GHz и 5G базови станции.


  • 5G мрежата на А1 може да достига скорости от над 1 000 Мbps (1 Gbps). Тествай и се увери сам в предимствата ѝ

  • 5G мрежата на А1 обхваща населението на открито над 75 града и курорта.

  • Ще инвестираме в мрежите от пето поколение над 780 млн. лева през следващите четири години

Нашата 5G мрежа ще се разраства непрекъснато в следващите месеци.

Текущо покритие за гр. София


5G мрежата ни е достъпна за потребителите, които имат абонамент за 5G мобилен план от А1 и разполагат със съвместими устройства. Вече сме интегрирали редица крайни устройства от различни производители.

Можете да видите пълния списък с устройствата, които работят в 5G мрежата на А1 тук


5G - митове и истини

Макар да няма съмнение в безопасността на мрежите от пето поколение сред научната и медицинската общественост, в онлайн пространството продължават да битуват различни конспиративни теории.

Разгледай приложената брошура, за да се запознаеш с фактите и да се увериш, че нямаш поводи за притеснения.