HR Новини

обратно

Всеки трети стажант в Мтел започва работа в компанията


Средно около 70 стажанти на година е приемала компанията от 2005 година насам, като всеки трети от тях е започнал работа в компанията.

По данни на Националния статистически институт коефициентът на безработица сред българите между 15 и 24 години е 28.9 процента през четвъртото тримесечие на 2011 година. Социалният министър Тотю Младенов прогнозира, че през тази и следващата година младежката безработица у нас трябва да бъде намалена с около 4-5 процента. За изпълнението на тази цел своя роля има и бизнесът.

В Мобилтел за стаж всяка година кандидатстват средно 2000 младежи. Голяма част от тези, които постъпят на стаж в компанията, в последствие започват работа в телекома. Стажът в компанията е платен, а продължителността му е от един до шест месеца.

За младежите стажът дава възможност за придобиване на ценен практически опит, временна заетост и шанс за започване на работа. За Мтел стажантската програма е част от политиката на компанията за подпомагане на младите хора в тяхното професионално развитие и привличането на млади таланти.

И през тази година в Мобилтел най-голям „глад“ има за стажанти в направление информационни технологии и телекомуникации. Компанията предлага стаж и на младежи с образование или опит в маркетинга, правото, финансите и човешките ресурси.

За да привлече „свежи” кадри и в сферата на PR, за първа година Мобилтел организира сред изучаващите публични комуникации конкурс Student Mtel PR Challenge Contest. 10 двойки студенти от четири университета в страната взеха участие в първото издание на състезанието за студенти. Първото място тази година заеха Ива Иванова и Йоана Кунова от Югозападния университет в Благоевград, а наградата за тях е тримесечен стаж в Мобилтел. Вторият приз отиде при Данира Доспевска и Виктория Царева от СУ “Климент Охридски”, които спечелиха стаж от един месец в компанията.

Мтел работи в тясно сътрудничество с водещите университети в страната. Компанията организира отворени лекции с практическа и бизнес насоченост с участието на експерти от Мтел. В „Лабораторията за иновации“, която Мобилтел откри през 2011 година в Технически университет в София, студенти и преподаватели разработват свои новаторски проекти.