HR Новини

обратно

Отличници от Професионална гимназия "А.С.Попов" посетиха централата на Мтел


Ученици от Професионална гимназия по аудио-, видео и телекомуникация "А.С.Попов“ посетиха централата на компанията и се запознаха отблизо с технологичните процеси в нея. Учениците, които взеха участие в инициативата, са специално номинирани от техникума заради отличните си оценки и ангажираността си в процеса на обучение.

Вяра Минчева, експерт в отдел „Планиране и развитие на персонала“, въведе младите техници по-детайлно в работата на компанията, нейната история и развитие. По време на своето посещение те се запознаха и с Димитър Маринов, Мениджър сервизни центрове, който им разказа подробно за работата в сервизните центрове на Мтел. Освен практически познания за дейностите в МРипеър енд Сървис, учениците научиха повече не само за техническата страна на телекомуникационния бизнес, но и за спецификите при обслужването на клиенти.
Учениците от  Професионална гимназия "А.С.Попов" посетиха и Центъра за наблюдение на мрежата (NOC). Там те разбраха как NOC дава възможност за незабавна реакция при възникването на локален или по-обширен инцидент и с това осигурява прилагането на оптималното за всяка ситуация решение при никакво или минимално отразяване върху услугите за клиентите. Така се поддържа нормалното функциониране на мрежата, докато инцидентът се отстранява.

Денят им приключи с посещение на Контакт центъра на Мтел. Там те научиха, че центърът за обслужване на клиенти дневно приема около 20 000 разговора. Проактивно Мтел осъществява и над 12 000 изходящи обаждания дневно към своите клиенти. Като едни млади професионалисти учениците задаваха множество въпроси, на които специалистите от Мтел отговаряха изчерпателно.