HR Новини

обратно

Мтел отвори врати за ученици с интереси в телекомуникациите


Телекомът се присъедини към инициативата „OpenEDU 2013 – Училище за живота“

Над 15 ученици от столичната „Професионална гимназия по аудио-, видео- и телекомуникация „Александър Степанович Попов“ станаха част от Мтел за един ден. Това се случи в рамките на инициативата за отворени врати за ученици „OpenEDU 2013 – Училище за живота“. Тя среща любознателни ученици от цялата страна с най-добрите професионалисти от бизнеса, науката, изкуството и спорта.

Младежите посетиха централния офис на телекома, за да се запознаят с историята и дейността на компанията, както и със стажантската й програма. Те успяха да видят как работят две от основните звена в телекома - Контакт центъра за обслужване на клиенти и Центъра за оперативен контрол, откъдето се управлява мрежата на Мтел. Бъдещите телекомуникационни специалисти получиха ценни съвети за своето професионално развитие и за това какви умения трябва да притежават, за да станат след време служители на телекома.

Участието на Мтел в „OpenEDU 2013 – Училище за живота“ е част от дългосрочната политика на компанията за подкрепа и развитие на млади таланти. Тази година телекомът провежда свoята девета стажантска програма. Досега повече от 540 стажанти са преминали през нея, като компанията е инвестирала близо 2 милиона лева. Всяка година Мтел приема средно около 70 стажанти в следните професионални направления: „Маркетинг”, „Финанси”, „Човешки ресурси”, „Телекомуникации”, „Информационни технологии” и „Право”. Всеки трети от тях остава на работа в компанията.

Инициативата „OpenEDU 2013 – Училище за живота“ се провежда под егидата на Деяна Костадинова, заместник министър-председател и министър на труда и социалната политика в партньорство с Министерство на образованието, младежта и науката, Министерство на културата, Министерство на физическото възпитание и спорта, Министерство на отбраната, Българска академия на науките, Държавен архив и Българска агенция за инвестиции.