HR Новини

обратно

Четирима студенти от ТУ с „Мтел Стипендия за млади таланти”


Телекомът връчи една допълнителна стипендия след изключително силното представяне на студентите

Четирима студенти от Техническия университет в София са финалистите в програмата „Мтел Стипендия за млади таланти”. Телекомът ще ги подкрепя финансово в продължение на една учебна година (10 месеца) и ще ги подпомогне в процеса на тяхното обучение и кариерна ориентация, чрез въвличането им в различни работни проекти и участие в Стажантска програма на Мтел  през 2014.

Програмата „Мтел Стипендия за млади таланти” даде възможност на студентите от Факултета по телекомуникации към ТУ – София, които са III или IV курс, редовна форма на обучение, да спечелят стипендия. Изискванията към желаещите бяха за много добър успех и подготвяне на есе по темата „Ролята на телекомуникациите в живота през следващите 20 години”.

След прецизна селекция по документи от преподаватели в ТУ и на базата на резултатите от изпратените есета, специалисти в телекома избраха десет студента за участие в програма „Мтел Стипендия за млади таланти”. Поставени в реална конкурентна среда те трябваше да се справят с индивидуални и групови задачи, като част от Центъра за оценка, който се оказа сериозно предизвикателство. Във финалния кръг най-добрите трима участници бяха избрани от мениджърския екип на телекома и получиха стипендия по програмата. Тъй като представянето на студентите беше на изключително високо ниво, единодушно се взе решение за отпускането на още една, четвърта стипендия и така отличените студенти станаха общо четирима.

Програмата „Мтел Стипендия за млади таланти” е част от стратегията на Мобилтел за привличане на млади таланти и подкрепата им в тяхната професионална ориентация и придобиване на опит в корпоративна среда.