HR Новини

обратно

Мтел представи работата в телекомуникациите на деца на свои служители


Телекомът отвори врати за 90 деца на свои служители, за да научат любопитни факти за работата на своите майки и татковци

Мтел се присъедини към проекта „Гордея се с труда на моите родители”. С тази инициатива 90 деца на служители на компанията се запознаха отблизо с професиите на своите майки и татковци. Пилотното издание на проекта е насочено към деца на възраст от 6 до 14 години и се реализира от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН.

Основни цели на инициативата са необходимостта младите хора навреме да се ориентират в света на все по-неясните професии, както и да се покаже на децата, че трудът е потребност и ценност, че всеки човек е необходим и полезен за обществото, независимо каква професия упражнява.

Организаторите включиха малчуганите в специално разработени програми и игри и им представиха работата в телеком сферата. Децата участваха и в специалния конкурс на Мтел „Гордея се с труда на моите родители”.

В България в проекта се присъединяват 12 компании с над 8 500 служители. Плановете на Българската мрежа на Глобалния договор са инициативата да бъде ежегодна и да обхване бизнеса в цялата страна.