HR Новини

обратно

Мтел удължава срока за кандидатстване в стажантската си програма


Телекомът ще приеме за стаж и младежи в неравностойно положение

Мтел удължава срока за кандидатстване в тазгодишната си стажантска програма. Желаещите да станат част от екипа на най-големия телеком в страната, могат да подадат документи до края на май през уебсайта на компанията www.mtel.bg. Първите стажанти за 2014 година ще започнат своята практика в телекома още през май.

И тази година телекомът ще приеме стажанти в следните професионални направления: „Информационни технологии“, „Телекомуникации“, „Маркетинг”, „Финанси”, „Човешки ресурси”, „Корпоративни комуникации“ и „Право”.

За първи път в стажантската програма на телекома ще бъдат приети и младежи в неравностойно положение. Мтел се присъединява към каузата “Get Ready 2 Work – Готови за работа“, която има за цел да допринесе за повишаване на заетостта на младите хора в неравностойно положение на пазара на труда в България.

Повече от 600 са студенти, взели участие в деветте издания на стажантската програма на Мтел. Средната възраст на обучаващите се е 21 години. Мтел приема около 60 стажанти на година, като всеки трети от тях в последствие остава в телекома. От 2005 година досега компанията е инвестирала повече от два милиона и двеста хиляди лева в своята стажантска програма.

В деветото издание на програмата през 2013 година се включиха над 50 студенти от 12 български и чуждестранни университети, които няколко месеца трупаха опит в компанията. През изминалата година, освен традиционните вече доброволчески обучения и тиймбилдинг, организирани специално за тях, стажантите участваха и в бизнес предизвикателство за идеи. „Мтел Академия за идеи” беше заснета и всички епизоди са публикувани в официалния YouTube канал на Мтел.