HR Новини

обратно

Мтел започва десетата си стажантска програма


Близо 2,2 милиона лева е инвестирала компанията в своите стажанти от 2005 година досега

Мтел стартира десетото издание на стажантската си програма, която от 2013 година вече е целогодишна. Това стана ясно по време на ежегодния кариерен форум „Дни на кариерата“, организиран от Джоб Тайгър, който се провежда днес и утре (18-19 март) в НДК.

И тази година телекомът ще приеме стажанти в следните професионални направления: „Информационни технологии“, „Телекомуникации“, „Маркетинг”, „Финанси”, „Човешки ресурси”, „Корпоративни комуникации“ и „Право”.

За стаж в Мтел всяка година кандидатстват средно по 2000 младежи. Досега в стажантската програма на телекома са участвали приблизително 600 студенти. Средната възраст на обучаващите се е 21 години. Мтел приема средно около 60 стажанти на година, като всеки трети от тях в последствие остава в телекома. От 2005 година досега компанията е инвестирала повече от два милиона и двеста хиляди лева в своята стажантска програма.

В деветото издание на програмата през 2013 година се включиха над 50 студенти от 12 български и чуждестранни университети, които няколко месеца трупаха опит в компанията. През изминалата година, освен традиционните вече доброволчески тиймбилдинг и обучения, организирани специално за тях, стажантите участваха и в бизнес предизвикателство за идеи. „Мтел Академия за идеи” беше заснета и всички епизоди са публикувани в официалния YouTube канал на Мтел.

Желаещите да започнат стаж могат да кандидатстват през уебсайта на компанията www.mtel.bg, като попълнят електронния формуляр според направлението, за което проявяват интерес. Първите стажанти за 2014 година ще започнат своя стаж в телекома в началото на юни.

Повече информация за възможностите за стаж и свободните работни позиции, могат да се получат и в рамките на кариерния форум „Дни на кариерата“, организиран от Джоб Тайгър, в който компанията участва.

За Мтел стажантската програма е част от политиката на телекома да подпомага младите специалисти в професионалното им развитие. В тази насока Мтел има редица успешни инициативи и партньорства с някои от най-големите университети в страната, като едновременно с това участва и в редица кариерни форуми.