HR Новини

обратно

Студенти от Техническия университет в София със стипендии от Мтел


Трима студенти от Техническия университет в София ще получат стипендии от Мтел през следващата учебна година. Младежите се включиха в най-новата инициатива на телекома „Мтел Бизнес академия“, която цели да подпомогне млади таланти в сферата на телекомуникациите. Освен стипендиите, студентите получават и възможност за тримесечен стаж в Мтел през 2015 година.

Телекомът предизвика участниците в Бизнес академията да разработят есе по една от следните теми – „Еволюция на ТВ услугите“, „Еволюция на гласовите услуги“ или „Еволюция на интернет“. Тридесет младежи участваха със свои есета, но само седем бяха допуснати до финалния кръг. Те представиха своите идеи пред жури в състав от различни Мтел специалисти, които оценяваха критичното им и креативно мислене.

„Мтел Бизнес академия“ е една от най-новите инициативи на Мтел, която е част от политиката на телекома за привличане на млади таланти. Преди месец тя стартира с майсторски клас в Техническия университет, в който участваха водещи специалисти, които работят в телекома. Студенти от трети и четвърти курс получиха бизнес знания, като  добавена стойност на инженерното им образование.

Мтел е една от най-утвърдените работодателски марки в България. Компанията развива много успешно и стажантската си програма, като само за тази година кандидатите за стаж надхвърлиха 1500.  От 2005 година досега компанията е инвестирала близо 2,5 милиона лева в своите стажанти, а близо 1/3 от тях остават на работа в компанията след приключването на стажа им.