HR Новини

обратно

Мтел е с „Най-голям принос чрез доброволен труд на служителите” в България


Това посочи Българският дарителски форум на годишните си награди за „Най-голям корпоративен дарител”

Мтел бе определена за компанията с „Най-голям принос чрез доброволен труд на служителите” в рамките на годишните награди на Българския дарителски форум (БДФ). Отличието беше връчено на телекома като признание за доброволческите инициативи, в които служителите на Мтел традиционно участват.

За трети път Мтел печели награда в тази категория. Една от най-успешните инициативи на компанията е фирменото доброволчество. Програмата дава възможност на служителите да полагат, заедно с колегите си, доброволен труд за различни социални институции и природни обекти.

През 2013 година 220 служители на компанията се включиха в доброволчески инициативи. Размерът на остойностеното време, в което те участваха в доброволчески акции, се равнява на 16 872 лева. Услугите, дарени от служителите по време на доброволческите акции, са свързани главно с почистване на паркове, освежаване на помещения и обществени сгради; засаждане; боядисване на пейки, огради и други съоръжения; изработка на сувенири, които да участват в благотворителни базари.

За девета поредна година наградите на БДФ класират компаниите според финансовите данни за техните благотворителни и социални инициативи в подкрепа на общественополезни каузи, финансирани през предходната година. Наградите „Най-голям корпоративен дарител” на БДФ са единствените, които обобщават и класират корпоративните дарения по количествен признак. Тяхната основна цел е да утвърдят стандартите за отговорно, стратегическо и прозрачно бизнес дарителство и да отличат компаниите, които системно инвестират в значими обществени каузи. Победителите в седемте категории на конкурса „Най-голям корпоративен дарител” през тази година бяха избрани от 8-членно жури.