HR Новини

обратно

ТУ-София и Мтел провеждат практически обучения за студенти за седма поредна година


Технически университет - София и Мтел започнаха провеждането на практически обучения за студенти от факултета по „Телекомуникации“. Образователната програма се казва „Твоето упражнение в Мтел“ и се организира за седма поредна година. Първото занятие от тазгодишното издание се проведе на 25 април, а до средата на месец май 2017 година през програмата ще преминат общо 180 студенти.

„Твоето упражнение в Мтел“ е част от дългосрочното сътрудничество между ТУ-София и Мтел и е предназначена за студенти от трети курс със специалност „Телекомуникации“. Тя дава практически знания на студентите и им предоставя достъп до техническите експерти на компанията, които споделят своя опит с бъдещите специалисти.

Студентите се разделят на малки групи и всяка преминава през полудневно обучение. Всяко занятие включва посещение на Центъра за управление на мрежата, обсъждане на примери от практиката, свързани със сигнализация, трафик, свързаност, протекции и модернизация на мобилната мрежа на Мтел, която обслужва над 4 милиона потребителя.

Програмата започна през 2010 година, като до момента през нея са преминали почти 1000 студенти. Тя е част от стратегията на компанията за привличане на таланти, като подпомага младите хора в кариерната им ориентация и първите им професионални стъпки. В момента се провежда и тринадесетото издание стажантската програма „Експедиция Мтел“, която всяка година набира студенти за платен стаж в осем различни направления, включително „Телекомуникации“ и „Информационни технологии“.

Повече информация за образователните инициативи, стажантската програма и свободните позиции в Мтел е достъпна от тук.