HR Новини

обратно

Мтел организира серия от упражнения за студенти от Техническия университет в София


През април Мтел посреща в централата си студенти от 3 курс в Техническия университет в София, като част от организираната за тях инициатива „Твоето упражнение в Мтел“. Проектът цели да запознае студентите с работата в компанията и включва посещение на технологичните звена, Центъра за управление и поддръжка, както и Контакт центъра.

Първата група от 25 студенти вече проведе своето упражнение в компанията, а следващите срещи ще се проведат на 15 и 22 април.

Бъдещите инженери бяха посрещнати от главния директор „Технологии“ в Мтел – Деян Кастелиц. След това студентите се запознаха и с част от инженерите в компанията, които им разказаха за организацията на работата и видовете дейности в телекома, структурата на мобилните мрежи, използваните технологии, оборудване, протоколи и интерфейси, мрежите за достъп и пренос и т.н.

Освен да се запознаят отблизо с дейността на технологичните звена в Мтел, студентите имаха възможност да приложат веднага наученото, тъй като работиха в групи по задачи, дадени им от специалистите, провели обучението.

Инициативата стартира през 2010 година, като до момента в нея са участвали повече от 1000 студенти. „Твоето упражнение в Мтел“ е част от програмата на телекома за привличане на таланти, която подпомага младите хора в професионалната им ориентация и първите им професионални стъпки. Освен това тя цели и да осигури добре подготвени служители, които да отговорят на нуждите на бизнеса.

Мтел сътрудничи успешно с Техническия университет в София още от 2007 година, когато започва провеждането на отворени семинари с практическа насоченост, а по-късно с подкрепата на телекома бе оборудвана и специална компютърна лаборатория в университета.