HR Новини

обратно

60 студенти започват днес стаж в Мтел


Президентът на Американския университет Страци Кулински откри 12-ата стажантска програма на телекома

Дванайсетото издание на стажантската програма на Мтел започна днес под мотото „Експедиция Мтел“. В нея участват 60 младежи, които ще се обучават в направленията „Информационни технологии“, „Телекомуникации“, „Финанси“, „Право“, „Човешки ресурси“, „Маркетинг“ и „Корпоративни комуникации“. Всички те са студенти в трети и четвърти курс в различни университети в страната.

„Експедиция Мтел“ беше открита от президента на Американския университет в България Страци Кулински, който поздрави младежите в първия ден от стажа им в телекома. „Имайте позитивно отношение, учете цял живот, бъдете добри с хората, с които работите, и се учете от тях“, каза Кулински на студентите.

По време на обучението им стажантите ще работят по реални бизнес казуси. Освен това, ще участват в различни тренинги, доброволчески тиймбилдинги и онлайн обучения.

Всяка година за стаж в Мтел кандидатстват близо 2000 младежи. Компанията приема средно 70 стажанти, като една трета от тях започват работа в телекома. От 2005 година досега в стажантските програми на компанията са участвали над 900 младежи, като телекомът е инвестирал в тяхното обучение и развитие над 3 милиона лева.

Стажантската програма е част от политиката на Мтел да подпомага професионалното развитие на младите таланти. Освен чрез нея компанията подкрепя бъдещите професионалисти чрез партньорства с много от най-големите български университети.