HR Новини

обратно

60 деца посетиха централата на Мтел като част от програмата „Гордея се с труда на моите родители“


За четвърта поредна година Мтел се включи в проекта на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН – „Гордея се с труда на моите родители“. Целта на инициативата е да запознае младежи и деца с професиите на техните родители и да им помогне да разберат колко важен е трудът им.

60 деца на служители на телекома на възраст от 6 до 12 години посетиха днес централата на Мтел в София. С тях се срещнаха различни експерти от компанията, които им разказаха какво е да работиш в телеком и как функционира той. Децата имаха възможност да разберат повече за професията на експертите от техническите звена в компанията, които се занимават с планирането и капацитета на мрежата, както и как се случва техническото обслужване на услугите. Тази година своята професия представиха още специалистите, които поддържат магазинната мрежа на Мтел, тези по човешки ресурси, а също и тези, които отговарят за корпоративните комуникации и рекламата в телекома.

Децата получиха и специална задача – да разработят рекламен клип. Програмата за деня завърши с обиколка в кол центъра на Мтел и центъра за оперативна поддръжка.

Тази година инициативата „Гордея се с труда на моите родители“ се включиха 19 компании от различни сектори.