HR Новини

обратно

Тийнейджъри получиха първата си кариерна консултация в Мтел


Компанията участва в инициативата „Гордея се с труда на моите родители“ за трета поредна година.

Над 20 младежи – деца на служителите на Мтел, посетиха днес централата ни като част от инициативата на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН – „Гордея се с труда на моите родители“. Мтел се включи в проекта за трета поредна година, като този път децата бяха на възраст от 14 до 18 години, а темата беше „Кариерна ориентация“. Целта на инициативата в Мтел беше не само да покаже на младежите как изглежда ежедневието на родителите им, но и да им помогне да се ориентират при избора си на професия в бъдеще.

Програмата на младежите в Мтел включваше различни презентации, които показаха ролята на част от специалистите в компанията. Благодарение на презентациите на колегите Петър Иванов, старши експерт "Привличане на таланти, обучение и развитие", Гергана Цвяткова експерт "Привличане на таланти, обучение и развитие", Любомира Шалафова, счетоводител "Счетоводство и парични разплащания", Георги Малчев,  началник отдел „Дигитален маркетинг“, Ваня Божилова-Стоянова, експерт "Външни комуникации" и Дебора Апостолова, старши специалист "Комуникации и социални медии" децата успяха да се запознаят отблизо с професии в сферата на човешките ресурси, финансите, дигиталния маркетинг, връзките с обществеността и социалните мрежи в Мтел.

Своята професия представи също и Цветан Василев, инженер "Планиране топология и капацитет на мрежата", който е един от колегите, които всекидневно поддържат мрежата на Мтел и се грижат клиентите ни да получават качествени телеком услуги. Тийнейджърите разбраха и как се създава услуга или продукт в Мтел от Мартина Кръстева, старши продуктов мениджър в компанията. Своята работа представи и експертът по организиране на събития в компанията – Цветелина Динкова. Младежите получиха и специално задание – да направят колаж на тема „Какво е да работиш в Мтел“, представяйки наученото през деня. Програмата завърши с обиколка в кол центъра на Мтел и центъра за контрол на мрежата със съдействието на колегите Владимира Бъзовска, експерт "Оперативни дейности и внедряване" и Стефан Ковачев, старши инженер, "Наблюдение на мрежа и услуги". Всички деца, които се включиха в инициативата, получиха като подарък от Мтел ученическа раница и селфи стик.

Тази година инициативата „Гордея се с труда на моите родители“ се провежда в 21 компании, в 19 града в страната. Идеята е със специално разработени програми и игри, бизнесът да покаже на децата на своите служители защо трудът на родителите им е важен. В тазгодишното издание на инициативата децата се запознаха със 115 професии от повече от 15 секторa на икономиката.

Медийни партньори на проекта са БНТ, България он ер, Radio Family, списание Първите 7, Investor.bg, Computerworld, b2b media, CSR Bulgaria, Healthy News Media.