HR Новини

обратно

180 студенти от ТУ-София имаха практическо обучение в Мтел


Третокурсници от факултета по „Телекомуникации“ на Техническия университет - София преминаха практическото обучение „Твоето упражнение в Мтел“. Тази година близо 180 младежи имаха занятия в компанията, като така се докоснаха до реалната бизнес среда. Те бяха разделени в малки групи, които посещаваха Мтел от април до май и освен занятията, бяха запознати с възможностите за стаж чрез програмата „Експедиция Мтел“.

Студентите се срещнаха със специалисти от различни технологични звена, посетиха Центъра за управление на мрежата, както и Контакт центъра на телекома. Запознаха се отблизо с работата на хората, които изграждат и поддържат мрежата на Мтел, като заедно с тях работиха и по реални казуси.

„Твоето упражнение в Мтел“ се провежда за седма поредна година, като до момента в нея са участвали над 1150 студенти. Инициативата е част от програмата на компанията за привличане на таланти. Тя подпомага младите хора в професионалната им ориентация и първите им професионални стъпки. Освен това, нейна цел е да осигури добре подготвени служители, които да отговорят на нуждите на бизнеса.

В момента се провежда и тринадесетото издание стажантската програма „Експедиция Мтел“, която всяка година набира студенти за платен стаж в осем различни направления, включително в техническите „Телекомуникации“ и „Информационни технологии“.

Повече информация за образователните инициативи, стажантската програма и свободните позиции в Мтел е достъпна от тук.