HR Новини

обратно

Мтел организира Ден на отворените врати за студенти от специалности „Телекомуникации“ и „Информационни технологии“


Над 20 студенти, които се обучават или скоро са завършили техническите специалности „Телекомуникации“ и „Информационни технологии“ (ИТ) посетиха Деня на отворените врати в Мтел. Всички участници са кандидатствали за стаж в компанията в тазгодишното издание на програмата „Експедиция Мтел“. Програмата продължава през цялата година, насърчавайки най-талантливите, мотивирани и нестандартно мислещи младежи да развият своя потенциал.

Младежите посетиха централния офис на телекома, за да се запознаят с историята и дейността на компанията, както и със стажантската й програма. Бъдещите телекомуникационни специалисти получиха ценни съвети за своето професионално развитие и за това какви умения трябва да притежават, за да станат след време служители на телекома. Освен това те имаха възможност да се срещат с представители на отделите, в които могат да стажуват и да зададат своите въпроси към потенциалните си наставници в компанията и така да изберат къде искат да започнат професионалния си път.

Денят на отворените врати е част от дългосрочната политика на компанията за подкрепа и развитие на млади таланти. Тази година телекомът провежда своята тринадесета стажантска програма „Експедиция Мтел“. Досега повече от 850 стажанти са преминали през нея, като компанията е инвестирала близо 3 милиона лева в тяхното обучение. Всяка година Мтел приема средно около 70 стажанти в следните професионални направления: „Маркетинг”, „Финанси”, „Човешки ресурси”, „Телекомуникации”, „Информационни технологии”, „Право” и „Корпоративни комуникации. Всеки трети от тях остава на работа в компанията.

Повече информация за образователните инициативи, стажантската програма и свободните позиции в Мтел е достъпна от тук.