HR Новини

обратно

70 младежи започват професионалния си път със стажантската програма „Експедиция Мтел“ 2017


На 1 юни се проведе официалното откриване на стажантската програма „Експедиция Мтел“. Тази година Мтел ще приеме 70 стажанти, част от които вече започнаха професионалния си път в най-големия телекомуникационен оператор в страната. Програмата ще бъде отворена през цялата година, а всички желаещи могат да кандидатстват от сайта на компанията.

„Експедиция Мтел“ 2017 беше открита от спортния журналист и коментатор Момчил Манчев и Даниел Христов, който е започнал професионалния си път в Мтел именно като стажант в направление „Маркетинг“ преди 3 години, а в момента заема позицията старши специалист „POS комуникация и дигитално съдържание“ в компанията.

По време на стажа им, младежите ще участват в различни тренинги, доброволчески тиймбилдинг, онлайн обучения и ще минат на ротационен принцип през различни звена в компанията. Те ще работят и по реални бизнес казуси, свързани с пазара на телекомуникации в България. Всеки стажант в Мтел има отделен наставник, който го напътства по време на работата му в телекома.

„Експедиция Мтел“ 2017 набира кандидати за стаж в осем направления на компанията: „Информационни технологии“, „Телекомуникации“, „Финанси“, „Право“, „Човешки ресурси“, „Маркетинг“, „Администрация и обслужване на клиенти” и „Корпоративни комуникации“. Първите, в това издание на програмата, стажанти са студенти в трети и четвърти курс в ТУ–София, УНСС, НБУ, ВТУ, АУБГ, ЮЗУ и други.

Всяко издание на „Експедиция Мтел“ привлича над 2000 кандидати, 70 от които стават стажанти в Мтел, а около 30% продължават своята кариера в компанията. От 2005 година досега Мтел е приела почти 850 стажанти и е инвестирала в тяхното обучение и развитие над 3 милиона лева.

Стажантската програма е част от политиката на Мтел да подпомага професионалното развитие на младите таланти. Освен чрез нея компанията се старае да подкрепя бъдещите професионалисти и чрез партньорства с най-големите български университети. През есента на 2017 „Експедиция Мтел“ ще продължи да набира кандидати и ще бъде представена на всички по-големи кариерни форуми в страната.