HR Новини

обратно

Мтел организира допълнителни обучения за участниците в стажантската програма „Експедиция Мтел“ 2017


Над 30 стажанти на Мтел преминаха през практически обучения в два последователни дни. Темите на обученията не бяха директно свързани с избраната от тях професионална област, а целяха да подпомогнат на младежите в бъдещото им професионално развитие. Инициативата е част от тринадесетото издание на стажантката програма „Експедиция Мтел“.

Обученията се проведоха на 23 и 24 август и бяха в две направления. Първото обучение бе на тема „Умения за говорене пред публика“ и по време на него стажантите научиха как да водят презентация, какви са стъпките за създаване на презентация, как да преодолеят притеснението от говоренето пред хора и други полезни насоки за това все по-важно и търсено умение на пазара на труда. Вторият трейнинг имаше за цел на научи младежите как да си намеря работа и включваше теми като: как се пише CV, как да се подготвят за интервю, как да проучат пазара на труда, какво да бъде поведението им по време на среща.

Двете обучения бяха водени от специалисти на Мтел, които имат дългогодишен опит в компанията. Трейнингът за говорене пред публика беше воден от Александрина Андреева, старши специалист „Обучения“, а този за професионалната ориентация от Мариета Тричкова, експерт „Привличане на таланти и развитие“.

Стажантската програма „Експедиция Мтел“, част от която бяха тези обучения, набира кандидати за стаж в осем направления на компанията: „Информационни технологии“, „Телекомуникации“, „Финанси“, „Право“, „Човешки ресурси“, „Маркетинг“, „Администрация и обслужване на клиенти” и „Корпоративни комуникации“.

През есента на 2017 „Експедиция Мтел“ ще продължи да набира кандидати и ще бъде представена на всички по-големи кариерни форуми в страната. За програмата може да се кандидатства от сайта на компанията.

Всяко издание на „Експедиция Мтел“ привлича над 2000 кандидати всяка година. Над 70 от тях биват избрани да станат стажанти в Мтел, от които около 30% впоследствие продължават своята кариера в компанията. От 2005 година досега Мтел е приела почти 850 стажанти и е инвестирала в тяхното обучение и развитие над 3 милиона лева.