HR Новини

обратно

Стажанти на Мтел участват в доброволческа акция в подкрепа на Българската хранителна банка


Стажантите на Мтел се включиха в доброволческа акция в подкрепа на Българската хранителна банка, организирана специално за младежите. Доброволците от „Експедиция Мтел“ съчетаха стажа с възможността да се погрижат за нуждаещите хора, като сортираха храната, която в последствие беше доставена от неправителствената организация.

Стажантите бяха разделени на две групи – една сутрешна и една следобедна. Инициативата се проведе и като своеобразен тиймбилдинг, тъй като всяка група трябваше да работи като екип, за да успее със задачата си навреме. Така младежите продължиха традицията, поставена от компанията, да възпитава в служителите си отговорност към хората в нужда и заобикалящия ги свят.

Тринадесетото издание на стажантската програма „Експедиция Мтел“ стартира в началото на март. Тя продължава през цялата година, насърчавайки най-талантливите, мотивирани и нестандартно мислещи младежи да развият своя потенциал.

Професионалните области, за които може да се кандидатства са „ИТ”, „Телекомуникации”, „Човешки ресурси”, „Маркетинг”, „Финанси”, „Право”, „Администрация и обслужване на клиенти” и „Корпоративни комуникации”. Свободните позиции ще бъдат активни до месец ноември и могат да бъдат разгледани в секцията Кариери в уебсайта на телекома.

Всяка година стажантската програма на Мтел привлича над 2000 кандидати. Компанията приема средно 70 стажанти, като една трета от тях получават шанс да продължат професионалната си реализация в Мтел. По време на своето обучение стажантите работят по реални бизнес казуси, участват в тренинги, тиймбилдинг събития и обучения. От 2005 г. досега в стажантските програми на компанията са участвали над 850 души, като телекомът е инвестирал в тяхното обучение и развитие над 3 милиона лева.

Стажантската програма е част от политиката на Мтел да подпомага професионалното развитие на младите таланти. Освен с нея компанията подкрепя бъдещите професионалисти чрез партньорства с много от най-големите български университети.