HR Новини

обратно

45 студенти трупаха опит по време на тринадесетото издание на стажантската програма на Мтел


45 студенти се включиха в „Експедиция Мтел“ 2017 – тринадесетата стажантска програма на компанията. По време на официална церемония, която се проведе в централата на Мтел днес, младежите получиха сертификати и подаръци за успешното завършване на стажа. Те бяха поздравени от Миглена Узунова-Цекова, старши директор на направление „Човешки ресурси“ и Петър Иванов, мениджър екип „Привличане на таланти и развитие“.

Тази година над 1000 младежи кандидатстваха за стаж в най-големия телеком в страната, а 45 от тях бяха избрани да започнат своя професионален път в осем различни направленията „Човешки ресурси“, „Корпоративни комуникации“, „Право“, „Телекомуникации“, „IT”, „Маркетинг“, „Финанси“, „Администрация и обслужване на клиенти“. По време на обучението си стажантите се включиха в поредица събития, организирани специално за „Експедиция Мтел“.

Младежите преминаха през обучения за презентационни умения и професионално ориентиране. Те се включиха и в ротационна програма, която ги преведе през различните звена в компанията, за да могат да се запознаят с работата им. И тази година „Експедиция Мтел“ организира тиймбилдинг за стажантите, който се проведе под формата на доброволчество - в подкрепа на Българската хранителна банка. В края на стажантската програма студентите трябваше да разработят групов проект, който имаше реална стойност за компанията.

Част от стажантите продължават да трупат опит в телекома, а петима вече са назначени на трудов договор. От старта на първата стажантска програма на Мтел през 2005 година, телекомът е инвестирал над 3 милиона лева в своите стажанти. Данните показват, че повече от 20% от младежите остават в компанията след приключването на практиката си.

Подкрепата за студентите е част от политиката на Мтел да подпомага младите специалисти в професионалното им развитие. Телекомът има редица успешни инициативи и партньорства с някои от най-големите университети в страната и редовно участва в редица кариерни форуми.