HR Новини

обратно

160 студенти от ТУ-София започват практическо обучение в Мтел


За осма поредна година студенти от Технически университет – София започват практическото обучение „Мтел упражнение”. Тази година близо 160 младежи ще имат занятия в компанията, като така ще се докоснат до реалната бизнес среда в една от най-големите технологични компании в страната. Те ще са разделени на групи и ще посещават Мтел до края май, като освен занятията, ще получат информация и за възможностите за стаж в телекома.

По време на обучението студентите ще се срещнат със специалисти от различни технологични звена като „Услуги с добавена стойност” и „Архитектура на мрежа и услуги”. Упражненията включват посещение на центъра за управление на мрежата, както и сървърното помещение на Мтел. Така младежите ще имат възможност да се запознаят отблизо с работата на хората, които изграждат и поддържат една от най-големите мобилни и фиксирани мрежи в България.

„Мтел упражнение” се провежда за осма поредна година, като до момента в нея са участвали над 1 200 студенти. Инициативата е част от програмата на компанията за привличане на таланти. Тя подпомага младите хора в професионалната им ориентация и в първите стъпки от тяхната реализация. Нейна цел е да осигури добре подготвени служители, които да отговорят на нуждите на бизнеса.

В момента се провежда и четиринадесетото издание стажантската програма на Мтел, която всяка година набира студенти за платен стаж в осем различни направления, включително в техническите „Телекомуникации” и „Информационни технологии”.

Повече информация за образователните инициативи, стажантската програма и свободните позиции в Мтел е достъпна от тук.