HR Новини

обратно

Над 70 студенти от ТУ-София ще вземат участие в Майсторските класове на Мтел


Над 70 студенти по телекомуникации от Техническия университет в София ще участват през тази година в новото издание на Майсторските класове на Мтел. Класовете са предназначени за студенти от втори и трети курс на ТУ-София и ще запознаят младежите с най-добрите практики в управлението на телекомуникационните услуги и бизнес процеси.

По време на класовете различни експерти и мениджъри на Мтел ще засегнат теми като: Опериране и конфигуриране в основната мрежа (Core Network), Самоорганизиращи се мрежи, Voice over IP, обаждания по VoLTE и WiFi. Тяхната цел е да покажат на студентите тенденциите в телеком индустрията, как работят най-новите решения и какви умения трябва да притежава новото поколение специалисти. Другата основна цел на Майсторските класове на Мтел е да запознае бъдещите специалисти с това, че технологичните нововъведения не са самоцел, а IT услугите трябва да бъдат правилно планирани, създадени, въведени и управлявани, за да донесат истинска бизнес стойност.

Сътрудничеството на компанията с Техническия университет в София започва през 2007 година, когато компанията оборудва специална учебна лаборатория за студентите. Освен това, през 2008 година стартират и Майсторските класове на Мтел - серия от отворени семинари с практическа насоченост, които се водят от висококвалифицирани специалисти на Мтел специално за обучаващите се младежи.