HR Новини

обратно

А1 стартира своята стажантска програма за 14-та година подред


„Експедиция А1 ще даде възможност на над 40 младежи да развият своите професионални умения в реална бизнес среда

За 14-та поредна година А1 стартира своята стажантска програма, чиято цел е да развива бъдещи професионалисти в различни области. Над 40 младежи от различни направления, като „ИТ”, „Телекомуникации”, „Човешки ресурси”, „Маркетинг”, „Финанси”, „Право”, „Администрация и обслужване на клиенти” и „Корпоративни комуникации” се включиха в успешния старт на „Експедиция А1”. Стажът продължава 6 месеца като на младите хора се предоставя възможност за придобиване на ценен практически опит в реална бизнес среда.

За всеки стажант е осигурен личен ментор-наставник, който ще му помага в процеса по въвеждане като му окаже пълно съдействие и подкрепа. По време на стажа участниците ще имат възможност да се включват и в различни инициативи, обучения и събития, подготвени специално за тях. Успешно завършилите програмата ще придобият ценен опит, който ще им послужи за професионална реализация в A1 или пред други работодатели.

Стажантската програма стартира през 2005 г. и ежегодно предоставя възможност на активни и амбициозни млади хора да наградят и разширят своите знания и умения в реална бизнес среда. В „Експедиция А1” са участвали повече от 1 000 стажанти, от които над 300 са назначени на постоянен договор след приключване на стажа си.

В А1 у нас работят 3 800 служители, като компанията постоянно инвестира усилия и средства в развитието и комфорта им. През последните години телекомът е инвестирал близо 5 милиона в обучение на служители и над 3 милиона в подготовката на 1 600 стажанти. За комфорта на всички служители са осигурени допълнително здравно осигуряване, медицински кабинет, психолог, спортно-възстановителен център – фитнес и масажно студио, детска градина, служебен автобус, паркинг, служебни мобилни телефони и отстъпки, ежегодни профилактични прегледи и други.