HR Новини

обратно

Стажантите в А1 се включиха в доброволческа еко-инициатива


Стажантите в А1 се включиха в доброволческа инициатива, свързана със залесяване в района на Долна Диканя. Те засадиха 350 дървета, следвайки стратегията на А1 да опазва природата у нас.

Стажантската програма стартира през 2005 г. и ежегодно предоставя възможност на активни и амбициозни млади хора да наградят и разширят своите знания и умения в реална бизнес среда. Част от инициативите на стажантската програма са свързани с участието на стажантите в различни доброволчески кампании, които имат за цел да направят живота на хората в България по-добър.

А1 насочва голяма част от своите усилия в грижа за околната среда. През 2015 г. компанията започна изграждането на системи за захранване на базовите станции със слънчева енергия, като целта е да се намалят вредните емисии и разходът на гориво, използваното до момента за целта. Вече са в експлоатация такива системи за 5 базови станции, като предстои изграждане на нови.

А1 инвестира и в собствен център за рециклиране на крайни клиентски устройства. От 2018 г. центърът в България е ONE-HUB за рециклиране на крайни клиентски устройства за цялата A1 Group.