HR Новини

обратно

Седем младежи заеха мениджърски позиции в А1 като част от инициативата „Мениджър за един ден“


А1 се включи в ежегодната инициатива на JA Bulgaria „Мениджър за един ден“, която се проведе за 17-та поредна година. По време на кампанията над 50 младежи кандидатстваха за мениджърски позиции в различни направления на телекомуникационния оператор. Седем от тях бяха избрани и прекараха един пълен ден с мениджъри от компанията, а един от студентите и учениците стана главен финансов директор на А1 България, заедно с титуляра на позицията Младен Марковски.

Тазгодишното издание на инициативата „Мениджър за един ден“ се проведе на 30 октомври 2018 година, когато ученици и студенти от цялата страна прекараха един реален работен ден в компании, държавни институции и неправителствени организации и се учеха директно от техните мениджъри и топ служители. Темата беше свързана с дигитализацията на професиите, което е и основният приоритет на А1 – да подпомага и осъществява дигиталната трансформация както за потребителите, така и за бизнеса.

Като част от програмата на „Мениджър за един ден“, Красимир Петров, директор „Конвергентна мрежа и услуги“ в А1 се включи във форума на JA Bulgaria „Професиите на бъдещето“, на който представи темата за „Интернет на нещата“ (IoT), какво прави един IoT специалист и какви качества ще са нужни на мениджърите, които ще направят света по-свързан с помощта на IoT технологиите.

По време на „Мениджър за един ден“ утвърдени мениджър от А1 от различни направления на телекома дадоха възможност на седемте младежа да се запознаят с настоящето и бъдещето на професията на своя титуляр. Реализирайки на практика своите ръководни и менторски умения, домакините потопиха своите „мениджъри за един ден“ в работното си ежедневие, показаха им отвътре как работи техният екип, отдел или цяло направление.

Тази година А1 беше домакин на младежи с различни интереси и телекомът представи голяма част от широка си дейност и голямата си структура, която обхваща почти 4 000 служители. Избраните 7 младежи прекараха вчерашния ден в централния офис на А1 и „влязоха в обувките“ на 7 мениджъри в компанията.
Младен Маркоски, член на Управителния съвет и главен директор „Финанси“, сподели за управлението на екипа си, счетоводството и контрола на финансовите средства, логистиката, правните и регулаторните въпроси. Разказа и каква е ролята му в Лидерския екип на А1 и как участва в създаването и управлението на стратегията на А1 България.

Стефан Цеков, старши мениджър, отдел „Управление на проекти и процеси“, направление „Клиентски опит и удовлетвореност“, повдигна завесите в управлението на проекти и процеси, в които участват колеги от цялата компания и как усещането да приоритизираш 100 проекта ежедневно помага за придобиване на безценен опит във всички области на бизнеса.

В компанията на Николай Иванов, старши мениджър, зона „Северозапад“, направление „Продажби на частни клиенти“, един бъдещ мениджър разбра, че бързите решения са неизменна част от работното ежедневие, а продажбите са динамична величина, чийто успех зависи от много и разнообразни дейности, които се променят непрекъснато.

Вероника Груйовска, мениджър екип, дирекция „Инфраструктура на мрежата и фиксирани услуги“, направление „Мрежи и услуги“, разказа какво е да си свързващото звено между клиентите и колегите, които инсталират и фиксирани услуги в домовете им и колко знание и търпение изисква да си в постоянен диалог с всички екипи.

Опитът на Веселин Божилов, старши мениджър, отдел „Компетентен център за оперативна поддръжка“, направление „Мрежи и услуги“, по денонощното следене на мобилната и фиксирана мрежа в цялата страна и свързаните с тях системи и услуги впечатли прохождащ бъдещ професионалист, който зададе безкрайно много въпроси при посещението си в центъра за наблюдение на мрежата.

Диана Илиева, регионален мениджър, зона „Югозапад“, направление „Продажби на частни клиенти“, сподели какво е да отговаряш за работата и екипите на 12 от магазините на А1 в град София и региона, как всеки ден общува с различни хора и се справя с най-разнообразни задачи.

Васил Нейчев, старши мениджър, отдел „Системи за управление и поддръжка“,  направление „Информационни технологии и дигитална трансформация“, разказа как управлява софтуерните разработки и как технологиите могат да са най-забавната част от бизнеса.

В края на работния ден, Младен Марковски, член на Управителния съвет и главен директор „Финанси“ на А1 България, събра участниците в програмата и им разказа своите впечатления от прекарания ден с амбициозния младеж и ги насърчи да продължат да работят, за да постигнат високите си цели.

В края на срещата, Младен Марковски каза на „мениджърите за един ден“: „Да бъдеш мениджър според мен изисква много добри лидерски умения и преценка как да разпределяш даден ресурс, независимо какъв е той. Работата на мениджъра не е лесна, много е отговорна и е едно много голямо предизвикателство, което надхвърля уменията, които са нужни да се справите с всекидневната си работа и затова трябва да се стремите всеки ден да сте по-успешни от предишния.“