Преплетени линии

Преплетени линии

„Преплетени линии – 20 истории от миналото за бъдещето“

Kнига с 20 истории, чиито автори участници и носители на награди от журналистическия конкурс за иновации, технологии и наука Мтел Медия Мастърс.

Книгата „Преплетени линии – 20 истории от миналото за бъдещето“ е публикувана от издателство „Колибри“ по инициатива на Мтел и по повод 20-ата годишнина от първия GSM разговор в България. Автори* на 20-е истории са участници и носители на награди от журналистическия конкурс за иновации, технологии и наука Мтел Медия Мастърс.


Чрез своите емоции и фантазии, прогнози и позиции, лични спомени от миналото и истории от днес авторите събират в книгата парчета от пъзела на последните 20 години, в които България измина пътя от първия разговор по GSM до „оплетеното“ от социални мрежи битие – за да напишат своя сценарий за бъдещето във все по-технологичния свят.

„Преплетени линии – 20 истории от миналото за бъдещето“ е „едно чудно издание, събрало историите на 20 видни наши съвременници. През всички техни истории минава нишката на технологиите, за да свърже вчера, днес и утре. И за да ни покаже, че технологиите ни помагат от ден на ден да бъдем по-добри“, пише в предговора към книгата неговият автор Жюстин Томс.

Електронното издание на книгата ще бъде разпространявано през онлайн книжарницата на „Колибри“, партньорски онлайн книжарници на издателството и сайта на Мтел.

*Димитър Анестев, Видка Атанасова, Никола Балов, Миролюба Бенатова, Николай Василковски, Асен Величков, Владимир Владков, Константин Вълков, Асен Георгиев, Светослав Иванов, Светослав Метанов, Елица Николова, Константин Павлов, Веселина Седларска, Кин Стоянов, Начо Стригулев, Николай Теллалов, Петя Тетевенска, Мария Чернева, Емил Янев.