Новини

Медия център

обратно

Първият смарт часовник на Huawei, който измерва кръвното налягане, вече се предлага от А1


Проследяването на здравните показатели е още по-лесно с новия модел на Huawei Watch D, който предлага и функции като ЕКГ и измерване на сатурацията (SpO2)
 
А1 стартира продажбите на Huawei Watch D – първия смарт часовник на Huawei с функция за измерване кръвното налягане и анализ на резултатите. Часовникът използва собствения алгоритъм на компанията Huawei BP™ и позволява на потребителите да задават персонализирани планове за измерване, базирани на техния ритъм и начин на живот. Въз основа на това те ще получават напомняния за измерване в планирани часове, като например при събуждане и преди лягане, така че да могат навременно да откриват потенциални промени.
 
Новият умен часовник на Huawei е съвместим с iOS и Android устройства, а батерията може да издържи 7 дни само с едно зареждане. Huawei D е на разположение на A1.bg и в магазинната мрежа на компанията и се предлага с план Unlimited ULTRA на цена 17,99 лева на месец или 369,99 лева в брой.
 
В допълнение към основните ползи от смарт аксесоара, с дневния здравен статус притежателите на новия Huawei Watch D могат да следят ежедневно показатели като кръвно налягане, тегло, упражнения и по-добре да планират ежедневието си за постигане на добра форма. Новото предложение предоставя възможности за измерване на показателите на съня, стреса, режима на хранене и температура на кожата. Смарт часовникът разполага с иновативна микровъздушна помпа и въздушна възглавничка в каишката в компактна форма. Така според технологичната компания се осигурява максимално коректен процес за измерване на кръвното налягане. Huawei Watch D идва с набор от каишки с различни размери и интуитивна линийка за определяне на подходящата за притежателя си. Каишките са изработени от макромолекулярен еластичен материал и са със закопчалка тип пеперуда за по-голяма стабилност по време на процеса за отчитане на кръвното налягане.
 
ЕКГ анализът, предлаган от устройството, се извършва благодарение на високоефективен ЕКГ сензорен модул, осигуряващ измервания в реално време. С него потребителите могат да следят здравните показатели на сърцето си и да идентифицират потенциални рискове.
 
Със сензора за следене на сатурацията (SpO2) хората, използващи новия Huawei Watch D имат възможност да проследява нивата на кислород в кръвта. Ниски нива на този показател  могат да са причината за умора, загуба на паметта и други нежелани симптоми, които могат да увредят здравето в дългосрочен план. Функцията ЕКГ и измерване на кръвно налягане нямат диагностични цели, тъй като Huawei Watch D не е медицинско изделие.
За активно спортуващите смарт часовникът предлага и над 70 режима на тренировка – бягане, гребане, скачане на въже и много други. Благодарение на позиционирането през GNNS (глобалната навигационна сателитна система), заложенo в устройството, сега с още по-голяма точност могат да се проследяват маршрутите на открито.
За връзка с "Корпоративни комуникации" - pr@a1.bg